2018 Ağustos Kira Artış Oranı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Ağustos 2018 kira zam oranı için geri sayım başladı. Peki, Ağustos 2018 kira zam oranı ne zaman açıklanacak, yeni zamlı kira fiyatları ne kadar olacak?
2018 Ağustos Kira Artış Oranı Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Ağustos 2018 kira zam oranı için geri sayım başladı. Peki, Ağustos 2018 kira zam oranı ne zaman açıklanacak, yeni zamlı kira fiyatları ne kadar olacak?

Bilindiği üzere yapılan yasal düzenleme ile beraber ülkemizde imzalanan kira sözleşmeleri için kira sözleşmesi zam oranı olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ÜFE rakamları uygulanmaktadır.



Yani kira zam oranı ÜFE üzerinden hesaplanmaktadır. Bu oran her ay TÜİK tarafından açıklanmakta olup ay başında açıklanan bir önceki ayın oranı o ay için uygulanacak olan kira zam oranı uygulanmaktadır. Yani 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak olan Temmuz 2018 ÜFE rakamları aynı zamanda Ağustos 2018 kira zam oranı olarak uygulanacaktır.



ÜFE 2018 Kire Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?



Üretici Fiyat Endeksi ÜFE rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın 3'üne denk gelen gün saat 10.00 itibari ile açıklanmaktadır. Açıklanan enflasyon rakamları içerisinde yer alan ÜFE rakamları arasında yer alan 12 aylık ÜFE ortalaması o ay için uygulanacak olan kira zam oranı olarak belirlenir.



İşyeri kira zam oranı için kira sözleşmesi serbestisi uygulanmakta olup kira zammı için hiçbir sınırlama bulunmamaktadır. Yani yapılacak olan kira zammı oranı işyeri sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya göre belirlenir. Konut kira zammı için ise kira zam oranı sınırlaması olarak 12 aylık ÜFE ortalaması rakamı uygulanmaktadır.



Ağustos 2018 kira zam oranı belirlendiği anda hemen sitemize eklenecek olup yine konut kredisi zam hesaplaması yapılarak konut kiralarına gelecek olan zam tutarları örnekler halinde gösterilecektir. Yeni kira zam oranı rakamından anında hebardar olmak için aşağıda yer alan uygulamalarımız indirebilir ya da bizi Facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com