2020 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç TL Olacak, Ne Zaman Açıklanacak?

Devletin kira yardımı tutarı için 2020 yılında yeni artış bekleniyor. Peki, 2020 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak, kira artış oranı nasıl hesaplanacak?
2020 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç TL Olacak, Ne Zaman Açıklanacak?

Devletin kira yardımı tutarı için 2020 yılında yeni artış bekleniyor. Peki, 2020 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL olacak, ne zaman açıklanacak, kira artış oranı nasıl hesaplanacak?

Özellikle de deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm projeleri hız kazanırken devletin kentsel dönüşüm kira desteği de sürüyor.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NEDİR?



Evleri kentsel dönüşüm projesi ile yenilenen kişilere yeni evlerini teslim alana kadar zorluk yaşamaları adına devlet tarafından ödenen kira desteğidir.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2020 YILINDA KAÇ TL OLACAK, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Söz konusu rakam her sene Ocak ayı içerisinde açıklanmakta olup 2019 yılında büyük bir gecikme yaşanmış ve söz konusu rakam Mayıs ayında açıklanmıştı.



Rakama gelecek olan zam ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup genelde kira artış oranları ve 2020 yeniden değerleme oranı dikkate alınarak belirlenmektedir.



İLLERE GÖRE 2019 YILI KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI TUTARLARI LİSTESİ



2019 İstanbul Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?



Türkiye'de barınma giderlerinin en yüksek olduğu illerimizden biri olan İstanbul'da bu nedenle kentsel dönüşüm kira yardımı diğer illere göre daha yüksek ödenmektedir. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 1.150 lira olarak ödenmekte olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 300 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 750 lira ödeme yapılmaktadır.



Ankara ve İzmir'de Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?



Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı olarak İstanbul'da ki tutarlar ödenmekte olup yine İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı içinde bu rakamlar üzerinden ödeme yapılmaktadır. Yani Türkiye'nin 3 büyük ili arasında yer alan Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 1.150 lira olarak uygulanmakta olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 300 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 750 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 715 Lira Olan İller



Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 715 lira olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.430 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 3 bin 575 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 810 Lira Olan İller



Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 675 lira ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.620 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 50 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 905 Lira Olan İller



Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.810 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 525 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 995 Lira Olan İller



Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 995 lira olarak ödenmekte olpu bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.990 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 975 lira ödeme yapılmaktadır.



Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 1.085 Lira Olan İller



Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 1.085 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 2 bin 170 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 5 bin 425 lira ödeme yapılmaktadır.



EMLAK365.COM