550 senelik tarihi İshak Paşa Hamamı 20 trilyona satışa çıkarıldı

İstanbul'da Fatih’te tarihe meydan okuyan 550 senelik İshak Paşa Hamamı 20 trilyona satışa çıkarıldı.
550 senelik tarihi İshak Paşa Hamamı 20 trilyona satışa çıkarıldı

İstanbul'da Fatih’te tarihe meydan okuyan 550 senelik İshak Paşa Hamamı 20 trilyona satışa çıkarıldı.

Türkiye’de tarihi eserler ya çalınıp yurt dışında sergileniyor ya da değersiz bir şekilde kenarda atıl kalıyor. Tarihe meydan okuyan İshak Paşa Hamamı da değeri bilinmeyen tarihi eserlerden bir tanesi. Zamanında yıllarca Osmanlı’ya hizmet eden hamam şu anda yıkılmak üzere duruyor.



550 SENELİK TARİHİ VAR



İstanbul'da Fatih’te tarihe meydan okuyan 550 senelik İshak Paşa Hamamı sahibi tarafından satılığa çıkarıldı. 550 senelik tarihi ile görenleri şaşkına çeviren yapı bugüne kadar ayakta durmasıyla herkesi şaşırtırken bugünler de sahipleri tarafından satışa çıkarılmış olmasıyla gündeme geldi.



20 TRİLYONA SATIŞA ÇIKARILDI



Bakımsızlıktan dolayı duvarları yıkılmak üzere olan ve defineciler tarafından zemini köstebek yuvaları şeklinde oyulan tarihi hamam 3.5 milyon dolara yani 20 trilyona alıcılarını bekliyor. Hamam olarak Osmanlı zamanından kalma ibrik ve hamam taşları hamamda bir tarihin nasıl geçtiğini gözler önüne seriyor.



RESTORE ŞARTIYLA SATILACAK!



Tarihi hamamın satılık olduğunu öğrenen vatandaşlar tarihin satılmasına tepki gösterseler de sahipleri hamamın restorasyon kaydıyla satılışa çıkardığını duyurdu. Yani hamamı alan kişi hamamı yıkıp yerine başka bir şey yapmama şartıyla hamama sahip olacak. Hamamı satın alan kişi hamamı restore ettikten sonra çalıştıracak ve tarihin devam etmesini sağlayacak.



NASIL SATARSINIZ TARİHİMİZİ



Gayrimenkul satış danışmanlığı yapan Sinan Yıldırım, “3,5 milyon dolara hamamın satışa sunduk. Yaklaşık olarak Türk Lirası ile 20 milyon TL. Bu hamamın alınması için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne de teklifte bulunduk. Yaklaşık olarak 100 yıldır atıl durumda bulunuyor. Gitgide harabe haline geliyor bu gidişle yakın zamanda yıkılacağını düşünüyorum, taşlar dökülüyor. Aile buranın kendilerinden çıkmasını istiyor. Ancak ailenin isteği satılsa bile yine hamam olarak restore edilip kullanılması. Bu yerin ailede kalması durumunda yatırımcı veya devlet kadar bakım yapamayacaklarını ifade ettiler. Bazen buradan geçen öğrenciler ‘Nasıl satarsınız tarihimizi?' diye tepki gösteriyor. Kesinlikle öyle değil yatırımcılar geldiği zaman burayı yıkamayacaklarını söylüyoruz. Burayı satın alan kişi restorasyon projesini hazırlayıp öyle işletmeye geçirebilir” dedi.



Emlak365.com