ABD'de Konut Başlangıçları Sert Düştü!

Konut ve inşaat sektörü dünya genelinde zorlu bir dönemden geçerken Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin aksine düştü! Detaylar haberimizde.
ABD'de Konut Başlangıçları Sert Düştü!

Konut ve inşaat sektörü dünya genelinde zorlu bir dönemden geçerken Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin aksine düştü! Detaylar haberimizde...

Ekonomik verilerde yaşanan bozulmalar en çok konut ve inşaat sektörünü etkilemeye devam ediyor.



Türkiye'de de oldukça zorlu bir dönem geçiren inşaat sektörü pek çok ülkede de benzer sorunlar yaşamayı sürdürüyor.



Amerika'da Konut Başlangıçları Beklentilerin Aksine Düştü!



Şu anda dünyanın en güçlü ekonomileri arasında gösterilen Amerika'da da konut başlangıçları düştü.



Yaşanan sert düşüşün ardından konut başlangıç rakamları 2017 yılının Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu.



Amerikan konut başlangıçları yüzde 0.3 düşerek 1.139 milyon seviyesine geriledi. Daha önce açıklanan rakamlara göre beklenti söz konusu rakamın yüzde 5.4 oranında artmasıydı.



ABD İnşaat İzinleri Verileri De Düştü



Açıklanan rakamlar arasında yer alan inşaat izinleri rakamları da düşüş gösterdi. Mart 2019 döneminde yüzde 0.7 oranında artması beklenen söz konusu rakamlar beklentilerin tersine yüzde 1.7 gibi büyük bir oranda azalarak 1.27 milyon ile sınırlı kaldı.



Gerek istihdam gerekse de hammadde maliyetlerinde yaşanan artış inşaat sektöründe zorluklar yaşanmasına neden olurken Amerika'da konut kredisi faiz oranları için yaşanan düşüş ve FED tarafından borçlanma maliyetlerinin bu sene değiştirilmeyeceği beklentisi gayrimenkul sektöründe beklentilerin güçlenmesini destekledi.



Emlak365.com