Acıpayam'da Ki Depremzedeler İçin Yaşam Evleri Konteynerler Yola Çıktı

Üst üste yaşanan depremler ile büyük korku yaşayan Denizli'nin Acıpayam ilçesinde depremde hasar gören evlerde yaşayan kişiler için konteyner sevkıyatı başladı!Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart 2019 tarihinde meydana gelen deprem sonrası oturduğu evler hasar gören kişilerin barınma ihtiyaçları için bölgeye konteyner sevkiyatı başladı.
Acıpayam'da Ki Depremzedeler İçin Yaşam Evleri Konteynerler Yola Çıktı

Üst üste yaşanan depremler ile büyük korku yaşayan Denizli'nin Acıpayam ilçesinde depremde hasar gören evlerde yaşayan kişiler için konteyner sevkıyatı başladı!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart 2019 tarihinde meydana gelen deprem sonrası oturduğu evler hasar gören kişilerin barınma ihtiyaçları için bölgeye konteyner sevkiyatı başladı.



Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ilk etapta bölgeye 160 konteyner sevk edildiğini duyurdu.



Evleri Yıkılan Kişilere Konteynerlar Ev Olacak!



Tin yapmış olduğu açıklamasında evleri yıkılan ya da hasar gören kişilere yeni evleri yapılana kadar bu konteynarlar ile kolaylık sağlayacaklarını söyleyerek "İçişleri Bakanlığı ile temaslarımız sonucunda ilk etapta 160 konteynır Acıpayam'daki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıktı.



Yaşam evleri olarak adlandırılan bu konteynırların içinde bir oda, banyo, tuvalet ve mutfak bulunuyor. Depremden dolayı kullanılamaz halde olan ve yıkılarak enkazı kaldırılan yerlere ve ilgili vatandaşlara bu konteynırlar kurularak teslim edilecek" dedi.



1 Milyon 900 Bin Liralık Kaynak Aktarıldı!



Bugüne kadar depremzedelere yapılan yardımlar hakkında da bilgi veren Tin "AFAD Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğünden toplamda 1 milyon 900 bin TL ödenek kaymakamlık hesabına aktarıldı.



210 kişiye 2 bin TL, 232 kişiye bin TL olmak üzere toplam 442 kişiye 652 bin TL acil ihtiyaçları için ödeme yapıldı. SGK bildirimleri ve vergi beyannameleri başta olmak üzere bölgedeki esnaf ve ticari işletmelere kolaylıklar sağlandı. Devletimiz depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli olan tüm adımları atmaktan geri durmamaktadır" dedi.



Emlak365.com