Avcılar'da Ki Riskli Bina İçin Alınan Önlem Şaşkınlık Yarattı!

Gölcük'te yaşanan deprem sonrası ağır hasar alan ve riskli yapı raporu çıkarılan bina mühürlendi.
Avcılar'da Ki Riskli Bina İçin Alınan Önlem Şaşkınlık Yarattı!

Gölcük'te yaşanan deprem sonrası ağır hasar alan ve riskli yapı raporu çıkarılan bina mühürlendi. 20 yıl sonra boşaltılan bina için alınan güvenlik önlemi akıllara durgunluk verdi. Detaylar haberimizde!

Gölcük depremi sonrası ağır hasar alan ve 20 sene sonra mühürlenerek boşaltılan bina için alınan önlem büyük şaşkınlık yarattı.



Binadan Sökülen Kapılar Binanın Etrafına Dizildi!



Gölcük'te yaşanan deprem sonrasında ağır hasarlı olduğu belirlenen ve bu nedenle 20 sene sonra mühürlenerek boşaltılan bina için hiçbir önlem alınmadı.



Binadan etrafa ara ara parçalar dökülmesi ve yoldan geçen kişiler için büyük risk oluştuması sonucunda yetkililerin önlem almadığını belirten esnaf kendince önlem aldı.



Avcılar Gümüşpala Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 24 daireli Kübra Apartmanı etrafında apartmandan söktükleri kapıyı dizen esnaflardan Ali Şahin, "Atık toplayan kişilerin çalışması sırasında sokağa taş parçaları dökülüyor, tehlike yaratıyordu. Biz önlem alamadık. Zabıtadan birkaç arkadaşı çağırdık.



Binayı yıktırıp yaptıracak firmaya baskı yaptırdık. İçerideki kapıları söktürdük, buraya getirip, dizdirdik. Hiç olmazsa insanların binadan uzakta durmasını, onları korumaya, biraz daha ileriden yürümeyi sağlamalarına çalıştık. Bu önlemimiz faydalı oldu. Ama sokağı daralttığı için bunu eleştirenler oldu.



Bu önlemin sağlıkları için alındığını düşünmüyorlar. Aslında bu kapıları tek tek renkli boyasak, sokağa farklı görüntü sağlayabilirdik. Kısmet böyleymiş. Avrupa'da insanlar bunları boyuyorlar ayrı havaya sokuyor, inşaatları unutturuyorlar. İnsanlar önünden geçerken fotoğraf çektiriyor.



Aslında böyle bir sistem daha güzel olurdu. Türkiye'de kapısı penceresi olmayan insanlar vardır, gelsinler bu kapıları onlara vereceğim" dedi.



Emlak365.com