Bakan Murat Kurum "Emlak Bankası Genel Kurulu Yapıldı, En Kısa Zamanda Açılacak"

Emlak Bankası hakkında açıklamada bulunan Murat Kurum özellikle de merak edilen açılış tarihi hakkında bilgiler verdi.
Bakan Murat Kurum "Emlak Bankası Genel Kurulu Yapıldı, En Kısa Zamanda Açılacak"

Emlak Bankası hakkında açıklamada bulunan Murat Kurum özellikle de merak edilen açılış tarihi hakkında bilgiler verdi. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm" toplantısına katılan Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Kurum açıklamasında "Emlak Bankası'nın genel kurulunu yaptık. İnşallah süreçte, yıl sonuna kadar da banka kurulum sürecini tamamlayacağız. Hem gayrimenkul sektörüne hem de ülke ekonomisine katma değer sağlayacak bir banka olması yolunda hızlı bir çalışma sürdürüyoruz." diyerek Emlak Bankası açılış tarihi hakkında da bilgi verdi.



Emlak Bankası Neden Önemli?



Bankaların konut kredisi faiz oranları her geçen gün yükselirken ne yazık ki vatandaşın elindeki tek umut Emlak Bankası kaldı. Diğer bankalardan farklı olarak doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan Emlak Bankası üzerinden devletin vatandaşa indirimli konut kredisi vermesi bekleniyor.



Yine inşaat firmalarının ellerinde kalan konutlarda Emlak Bankası üzerinden indirimli fiyatlarla satın alınacak ve vatandaşa indirimli fyatlarla taksitle satışa sunulacak. Yani hem sıfır konut satın alacaklar hem de ikinci el konut satın alacaklar için Emlak Bankası büyük bir umut olacak.



Emlak Bankası Ne Zaman Açılacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Emlak Bankası hakkında yaptığı her açıklamasında bankanın yıl sonuna kadar hizmete gireceğini belirtiyor. Yani büyük bir aksilik olmazsa Emlak Bankası açılış tarihi mutlaka bu yıl sonuna kadar yapılmış olacak.



Emlak365.com