Bakan Murat Kurum Kağıthane'de Çöken Bina ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de çöken bina hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Murat Kurum Kağıthane'de Çöken Bina  ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de çöken bina hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm hızlanacak! Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de çöken bina hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Hızlanacak!



Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Ve vatandaşlarımızı misafirhaneler ve otellerde misafir ediyoruz. Onlara ilişkin her türlü yardımı desteği, Kağıthane Belediyemiz ve Valiliğimiz koordinasyonunda yürütüyoruz.



Sahada ekiplerimizle yaptığımız tespitler neticesinde bölgede bioteknik rapor hazırlatıyoruz. Binalarımızın risk analizini de yapıyoruz. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız" ifadeleri ile çalışmalara hızla başlanacağını duyurdu.



Bütün riskli binaları ivedilikle yıkacaklarını belirten Bakan Kurum bu konuda taviz vermeyeceklerini söyledi.



600 Konut Yıkılacak!



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "* Teknik rapor neticesinde hem de alacağımız bu riskli binaların tespiti neticesinde kentsel dönüşüm projesini burada başlatacağız. Görünen o ki, aşağı yol ile yukarıdaki Talatpaşa Caddesi içerisinde kalan ve 68 binada 600 konutu ilgilendiren alanda tespitlerimizin yapılmasına müteakip, riskli binalarımızın tespit edilerek yıkılması ve akabinde de kentsel dönüşüm projesini bu bölgede yapmak istiyoruz" diyerek 600 konutun yenileneceğini duyurdu.



Kağıthane Yahyalar Mahallesi'nde Ne Olmuştu?



Hatırlanacağı üzere 22 Nisan 2019 tarihinde istinat duvarında yaşanan çökme sonrasında inşaat alanı yanında bulunan 3 katlı bir bina boşaltılmasının hemen ardından çökmüştü.



Güvenlik önlemi amacı ile çöken binanın yanında bulunan 4 bina daha güvenlik güçleri tarafından acil olarak boşaltılmıştı.



Emlak365.com