Bakan Turhan Duyurdu Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Tamamlanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...
Bakan Turhan Duyurdu Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Tamamlanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu için Bakan Cahit Turhan yeni açıkamalarda bulundu.



Kuzey Marmara Otoyolu Ne Zaman Tamamlanacak?



Bu sene Ankara'da düzenlenen Karayolları 69. Bölge Müdürleri Toplantısına katılan Bakan Cahit Turhan Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Turhan “Kuzey Marmara Otoyolu, kıtalararası karayolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmasıyla tarihi İpek Yolu’nu canlandıracaktır. Otoyolun tamamını 2020 yılında hizmete açmış olacağız” diyerek Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında beklenen tamamlanma tarihini de duyurmuş oldu.



Proje Tamamlandığında Tarihi İpek Yolu Canlanmış Olacak!



Yürütülen projenin önemine değinen Bakan Turhan bu proje sayesinde tarihi ipek yolunun da canlanacağını söyleyerek “Türkiye nüfusunun yüzde 44’ünün yaşadığı, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 65’ini oluşturan illerimize hizmet edecek projenin tamamını bu sene bitiriyoruz.



Kuzey Marmara Otoyolu, kıtalararası karayolu bağlantısına kesintisiz bir ulaşım imkanı sunmasıyla tarihi İpek Yolu’nu canlandıracaktır. Otoyolun tamamını 2020 yılında hizmete açmış olacağız. Ülkenin zor arazi şartlarını tüneller, köprüler ve viyadüklerle aşarak yolları kısalttık. Konforlu, güvenli ve ekonomik trafik akışı sağladık” dedi.



Avrasya Tüneli Sayesinde 23 Milyon Saat Tasarruf Yapıldı



Bakanlık olarak ulaşım projelerine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Turhan yapılan Avrasya Tüneli projesi sayesinde 23 milyon saatlik tasarruf edildiğini aktararak “İki yıl önce açtığımız Avrasya Tüneli sayesinde, 1 senelik zaman diliminde 23 milyon saat zaman tasarrufu, 30 bin ton yakıt tasarrufu, CO2 emisyonunda 18 bin ton azalma sağladık” dedi.



Emlak365.com