Bilkent Şehir Hastanesine Taşınana Ankara Numune Hastanesi Binası Ne Olacak?

Ankara'nın en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan Numune Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan hastaneler arasında yer almıştı.
Bilkent Şehir Hastanesine Taşınana Ankara Numune Hastanesi Binası Ne Olacak?

Ankara'nın en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan Numune Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan hastaneler arasında yer almıştı. Taşınan Numune Hastanesi eski binası ne olacak belli oldu.

Türkiye'nin en köklü sağlık kuruluşları arasında yer alan Numune Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlamıştı.



Lokasyon açısından son derece önemli bir yerde bulunan eski Numune Hastanesi Binası hakkında beklenen karar verildi.



Eski Numune Binası Ne Olacak?



Konu hakkında açıklama yapan Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm yapmış olduğu açıklamasında "Numune kampüsü içerisindeki binaların tamamının planlanması yapıldı.



B Blok'ta 400'e yakın personeliyle Halk Sağlığı Başkanlığı; başhekimlik olarak kullanılan A Blok'ta Altındağ ve Çankaya İlçe Sağlık Müdürlükleri hizmet vermeye başladı.



A Blok'taki alt kısımda ise halk sağlığı laboratuvarımız yer alıyor. Sağlıklı Yaşam Merkezi de açılma aşamasında. Acil servisin bulunduğu C Blok'a ise 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin taşınması planlandı. Böylelikle Numune Hastanesinin bütün binalarında tekrar sağlık hizmeti verilmeye devam edecek" diyerek merak edilen sorunun yanıtını verdi.



İl Sağlık Müdürlüğü Numune Hastanesi ve Etlik Şehir Hastanesi ile şehrin iki ayrı noktasında hizmet vereceğini belirten Gülüm şu anda kullanılan İl Sağlık Müdürlüğü Binasının ise 112 komuta merkezi olarak kullanılacağını duyurdu.



Emlak365.com