Bodrum'da Yeni Su Altı Arkeoloji Müzesi Yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum'da yeni su altı arkeoloji müzesinin müjdesini verdi.
Bodrum'da Yeni Su Altı Arkeoloji Müzesi Yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum'da yeni su altı arkeoloji müzesinin müjdesini verdi. Çalışmalar ne zaman başlayacak? Müze'nin detayları haberimizde...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum'da yeni su altı arkeoloji müzenin çalışmalarını plandıklarını açıkladı.



Yeni müze'nin en büyük amaçlarından birinin Bodrum'da sezonu uzatabilmek ve merkezde etkinliklerini artırmayı amaçladıklarını belirtti.



2020'de Restorasyon Çalışmaları Tamamlanacak!



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 18 Mayıs 2020'de çalışmaların tamamlanacağını söyleyerek, Bodrum Kalesinin'de restorasyon çalışmalarını da inceleme fırsatı buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklama da; "İlk çalışmaları Bodrum’da başlatacağız. Kalenin kuzey bölümündeki sahne 1 Haziran’da hizmete açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar ile Opera Bale bölümlerine talimat verildi.



1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasına haftada en az bir, bazen iki kez repertuvarlarını sergileyecekler" ifadelerini kullandı.



Tekneyle Gezenler Bile Görebilecek!



Bakan Mehmet Nuri Ersoy Yeni Su Altı Arkeoloji Müzesi için; "Su altı arkeoloji müzesi yetersiz, daha genişine ihtiyaç var. Odanın çalışmış olduğu alan ve projeyle ilgili bilgileri aldık. Ankara’ya döner dönmez çalışacağız ve bu yıl içinde inşaata başlayacağız. Kissebükü Koyu’ndaki tarihi kalıntılar ilgili de kazı çalışmaları başlıyor. Gün yüzüne çıkarıp tekneyle gezenlerin görebileceği hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.



Emlak365.com