Büyük Müjde! Dik Yokuşlara Belediye Yürüyen Merdiven Yapacak, İhale Hazır!

Özellikle de yaşlılar, çocuklar ve engelli vatandaşlarımız için büyük eziyet haline gelen dik yokuşlar için sonunda yürüyen merdiven projesi için düğmeye basıldı.
Büyük Müjde! Dik Yokuşlara Belediye Yürüyen Merdiven Yapacak, İhale Hazır!

Özellikle de yaşlılar, çocuklar ve engelli vatandaşlarımız için büyük eziyet haline gelen dik yokuşlar için sonunda yürüyen merdiven projesi için düğmeye basıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığı yaya yokuşları ve dik merdivenler için yürüyen merdiven projesi çalışmasında sona geldi. Belediye ilk etapta Fatih, Eyüp ve Beyoğlu ilçelerinde belirlemiş olduğu 3 dik yokuş için yürüyen merdiven ihalesi düzenleyecek. 3 yokuşa vatandaşların daha rahat kullanabilmesi için yürüyen merdiven yapılacak.



Beyoğlu Enli Yokuş Yürüyen Merdiven Projesi



Beyoğlu sınırları içerisinde yer alan enli yokuşu yürüyen merdiven yapılacak 3 yokuştan biri olacak. 23 Temmuz 2018 tarihinde yürüyen merdiven ihalesi düzenlenecek ve proje için ilk resmi adım atılmış olacak. Salıpazarı'ndan Cihangir'e çıkmak için kullanılan Enli Yokuşu 85 metrelik uzunluğu ile çıkan kişiler için tam bir çile olarak kabul ediliyordu. Belediye tarafından renk kuşağı renklerine boyanan yokuş bu sayede basının gündemine de taşınmıştı.



50 Metre Uzunluğundaki Fil Yokuşu Fatih Yürüyen Merdiven Projesi



Fatih Cibali sınırları içerisinde yer alan ve 50 metrelik uzunluğu ile yokuş tırmanma çilesi haline gelen Fil Yokuşu Aralığı da yürüyen merdiven projesi içerisine dahil edildi. Atatürk Bulvarı ile Fil Yokuşu Sokağı birbirine bağlayan Fil Yokuşu Aralığı yürüyen merdiven yapılması ile artık çok daha kolay bir şekilde çıkılacak.



Neşe Sokak Yürüyen Merdiven Projesi



50 metrelik uzunluğu ile kesinlikle yürüyen merdiven yapılması gereken yerler arasında gösterilen Neşe Sokak'ta yürüyen merdiven ihalesi açılacak yerler arasında bulunuyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Eyüp yürüyen merdiven kolaylığına kavuşmuş olacak. Merdivenlik Neşe Sokak teknoloji sayesinde yürüyen merdiven teknolojisi ile tanışacak ve vatandaşlar büyük bir konfora kavuşmuş olacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi yürüyen merdiven projelerini bu 3 ihalenin sürecine ve merdivenlerin vatandaşlar tarafından kullanılma oranlarına bakarak yaygınlaştırma kararı verecek. Yürüyen merdivenlerin maliyeti kadar bakım masrafları da önemli etken olacak. Bu nedenle vatandaşların yürüyen merdivenleri kullanırken koruması projenin yaygınlaştırılması konusunda belirleyici etken olacak. Proje başarılı olursa diğer büyük şehirlere de yapılacak.



Emlak365.com