Emlak Katılım Bankası Taksitle Ev Satışı Yapacak!

Emlak Bankası tasfiye sürecinden çıkarken adını da Emlak Katılım Bankası olarak değiştirdi. Emlak Bankası konut kredisi yerine konut finansmanı desteği verecek!
Emlak Katılım Bankası Taksitle Ev Satışı Yapacak!

Emlak Bankası tasfiye sürecinden çıkarken adını da Emlak Katılım Bankası olarak değiştirdi. Emlak Bankası konut kredisi yerine konut finansmanı desteği verecek!

Emlak Bankası yenilenerek hizmete başlarken bankanın yapısında da büyük bir değişiklik yapıldı ve katılım bankası olarak hizmete alındı.



Yani Emlak Bankası faizsiz bankacılık sistemi ile çalışmaya başladı. Bu nedenle Emlak Katılım Bankası konut kredisi yerine konut finansmanı verirken yine konut kredisi faiz oranı yerine konut finansmanı kar payı uygulayacak.



Katılım Bankaları Nasıl Konut Kredisi Veriyor?



Katılım Bankaları işleyiş prensibi gereği konut kredisi vermiyor. Bunun yerine bankalar konut finansmanı kullandırıyor.



Ancak bu noktada bankaların işleyişlerinde de bir farklılık bulunuyor. Banka konut kredisi verirken müşterisinin aldığı eve kredi verirken konut finansman paketlerinde ise banka evi tüketici adına satın alıyor ve ardından da belirlenen taksit tutarında evi finansman başvurusunda bulunan kişiye satıyor.



Bu nedenle finansman bankaları konut kredisi yapılandırması yapmıyorlar. Çünkü bu noktada banka ile müşterisi ticaret yapıyor ve ticaret sonucu satış işlemi o günün şartları ile tamamlanmış oluyor. Faizlerin düşmesinin ardından katılım bankaları konut kredisi yapılandırma desteği sunmuyor.



Çünkü burada konut kredisi kullanılırken banka evi kendi bünyesinde satın alarak müşterisine belirlenen koşullarda satıyor. Yani konut kredisi vermiyor aslında üzerine kar payını koyarak taksitle konut satmış oluyor.



Emlak Katılım Bankası Konut Finansmanı Kar Payı Oranı Ne Zaman Açıklanacak?



1926 yılında bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen talimat ile kurulan ancak yıllar içerisinde işlevini yitirerek tasfiye sürecine giren Emlak Bankası 2019 yılı itibarı ile Emlak Katılım Bankası olarka yeniden hizmet vermeye başladı.



Emlak Katılım Bankası merkez şubesi ile hizmet vermeye başlarken bankanın beklenen finansman oranları ise henüz açıklanmadı. Banka yetkilileri bu konu hakkında net bir tarih bilgisi vermezken yapılan açıklamalarda finansman oranları üzerinde çalışmaların sürdüğü bilgisine yer verildi.



Emlak365.com