Esenyurt'ta Maket Ev Dolandırıcılığı! Konut Sahibi Olmak İsteyenler Dert Sahibi Oldu

Maketten ev almak isteyen kişiler sıklıkla dolandırıcı kurbanı olurken olayın son örneği Esenyurt'ta yaşandı.
Esenyurt'ta Maket Ev Dolandırıcılığı! Konut Sahibi Olmak İsteyenler Dert Sahibi Oldu

Maketten ev almak isteyen kişiler sıklıkla dolandırıcı kurbanı olurken olayın son örneği Esenyurt'ta yaşandı. Esenyurt'ta maketten ev alanlar iki kez dolandırıldı!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler daha ucuz olması nedeni ile maketten ev satışı olarak anılan konut projeleri üzerinden ev almayı tercih ediyorlar.



Ancak güvenilir olmayan müteahhitlerden ya da konut satış firmalarnıdan alınan maketten evler ne yazık ki çok sayıda dolandırıcılık haberine konu oluyor.



Maketten Ev Aldı 2 Kere Dolandırıldı!



Söz konusu olayın son örneklerinden biri de İstanbul Esenyur'ta yaşandı. 2012 senesinde maket üzerinden satışa sunulan konut projesinden ev alan kişiler hem evlerini alamadı hem de paralarından oldu.



Konut kredisiz taksitle satılan evlerden almak isteyen kişilerden bazıları belediyeye giderek bilgi aldı ve daha sonra yürütülen ulusal reklam çalışmalarına da güvenerek projeden ev aldı.



Aradan geçen uzun süreye rağmen evini alamayan kişiler büyük mağduriyet yaşadı. Engellilere özel indirimli ev satılacağı sözüne güvenerek projeden ev aldığını söyleyen Memduha Kayacan yüzde 99 engelli oğlu için ev almak istediklerini ancak mağdur edildiklerini iddia etti.



Kayacan yapmış olduğu açıklamasında "2012 yılında maket üzerinden bir satın aldık, reklamlarda engellilere, şehit ailelerine, gazilere, 3 çocuklu ailelere indirimli ev, diye reklamlarını gördük. Firmayla görüşmeye gittiğimizde bize ödemeleri uygun geldi.



15 ay sonra teslim edileceği söylendi. Bu projenin de devlet kurumlarından izinli olduğunu, özellikle engelli projesi yapılması gerektiğini söylediler ona güvenerek girdik. 100 bin 800 TL nakit verdik. Sürekli bekliyorduk, her hafta projeye bakmaya gidiyorduk. Bina 11 kat yapılması gerekirken 4 kat yapıldı, sonra 6 kat yapıldı.



Belediye izin vermediğinden yapamadıklarını söylediler. Benim dairem 4.kattaydı başkasına satılmış. Bir türlü ilerlemedi şu an hem ödediğim para gitti hem çocuklarım mağdur oldu. Bizim gibi 172 kişi var aynı binadan mağdur olan.



Tapusunu alamayan çok, benim dairem başkasına satıldığından tapumu da alamadım. Bu şirket ile biz davalığız. Firma sahibi tutuklandı ama bizi dolandıran firmayla davalık iken şimdi de onu dolandıran bir firma var. Biz aslında 2 kere dolandırılmış olduk" dedi.



Emlak365.com