Ev Yapacak Yeri Kalmayan Danimarka'da Yeni Ada inşa Edilecek

Avrupa'nın en küçük ülkeleri arasında yer alan Danimarka yeni ev inşa edecek alan kalmadığı için yeni bir ada kuracaklarını açıkladı.
Ev Yapacak Yeri Kalmayan Danimarka'da Yeni Ada inşa Edilecek

Avrupa'nın en küçük ülkeleri arasında yer alan Danimarka yeni ev inşa edecek alan kalmadığı için yeni bir ada kuracaklarını açıkladı. Yeni adada 35 bin kişilik yaşam alanı inşa edilecek.

Hem yüzölçümü açısından küçük olması hem de konut alanı olarak kullanılabilecek uygun arazinin sınırlı olması nedeni ile Danimarka son derece ilginç bir karara imza attı.



Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen düzenlemiş olduğu basın toplantısı ile yeni bir ada inşa edeceklerini ve bu ada da yaklaşık 35 bin kişinin yaşayacağını açıkladı.



Kopenhag Limanı Karşısına İnşa Edilecek



Yapılan basın toplantısında ülke için önemli açıklamalarda bulunan Rasmussen yeni adanın Kopenhag limanı karşısına inşa edileceğini ve bu adada 35 kişinin ikamet edeceğini söyledi. Ancak bu kararın hayata geçirilebilmesi için mutlaka ülke parlamentosunun onayını alması gerekiyor.



Adanın inşa edilmesi durumunda 2070 yılına kadar sular altında kalması kesinleşen Kopenhag şehrinin de kurtarılması anlamına geliyor. Çünkü yeni kurulacak olan bu ada Kopenhag şehrinin yükselen deniz seviyesinden de korunmasını sağlayacak.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"