Filyos Liman Projesi Ne Zaman Bitecek, Son Durum Ne?

2. Abdülhamid döneminde temelleri atılan Filyos Liman Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Peki, Filyos liman projesinde son durum ne?
Filyos Liman Projesi Ne Zaman Bitecek, Son Durum Ne?

2. Abdülhamid döneminde temelleri atılan Filyos Liman Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Peki, Filyos liman projesinde son durum ne?

25 milyon ton kapasitesi ile bölge için büyük bir öneme sahip olan Filyos Liman Projesi için çalışmalar hızlandı.



Tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'nin en nitelikli limanı unvanını ele geçirecek olan projede aynı zamanda kuzey ve güney aksı da birbirine bağlanmış olacak.



Sultan 2. Abdülhamid Han Tarafından Planlamıştı



"Anadolu'da Genel Üretim Raporu" Kapsamında dönemin padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından hayata geçirilmek istenen ancak başarılamayan Filyos Liman Projesi için çalışmalar hızlandı.



Proje hakkında açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank proje hakkında yapmış olduğu açıklamasında "Burası Filyos Limanı, alt yapı anlamında fiziki gerçekleştirme yüzde 80 seviyesini aşmış durumda. Burası tamamlandığında bölgenin en önemli limanlarından bir tanesi olacak. Buradan Karadeniz'e, sonra da dünyaya açılan kapı olarak biz burayı göreceğiz.



Burası hem Bartın'a, hem Karabük'e hem de Zonguldak'a hizmet edecek önemli bir liman. Aynı zamanda demiryolu bağlantılarıyla, karayolu bağlantılarıyla bölgemizin, hatta Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi haline gelecek. Hemen liman bölgesinin arkasında endüstri bölgemiz var. Filyos Endüstri Bölgesi de üç ilimizin kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacak bir projemiz.



Endüstri Bölgesi'nin arkasında bir serbest bölgemiz var, arkasında da genişleme alanımız var. Bu bölgeyi biz nitelikli demir çelik yatırımları için bir merkez haline getirmek istiyoruz. Burayı Türkiye'nin kalkınan, üreten ekonomisinin en önemli ekosistemlerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Burası tamamlandığında 10 binden fazla yeni istihdam, 1,5 milyar dolarlık yatırım ve 750 milyon dolarlık bir ihracat öngörüyoruz. Şu anda çalışmalar son sürat devam ediyor. Planların tamamlanması askı sürecinde sonra yatırımlarını yapmak istiyorlar. Oldukça istekli firmalarımız var" dedi.



Filyos Liman Projesi Ne Zaman Bitecek?



Bakan Varank yapmış olduğu açıklamasında projenin yüzde 80 oranında tamamlandığını söylerken projenin bitiş tarihi olarak ise 2020 yılını duyurdu.



Emlak365.com