İmar Barışını Fırsata Çevirmek İsteyenlerin Yaptığı 160 Kaçak Yapı Yıkıldı

İmar Barışı uygulaması kapsamında faydalanmak adına Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılan kaç yapılardan 160 adedi yıkıldı.
İmar Barışını Fırsata Çevirmek İsteyenlerin Yaptığı 160 Kaçak Yapı Yıkıldı

İmar Barışı uygulaması kapsamında faydalanmak adına Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılan kaç yapılardan 160 adedi yıkıldı. İmar Barışını fırsat bilenlerin yaptığı bu kaçak yapılan yıkılmasına ise devam ediyor.

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış kaçak yapıların, kayıt altına alınması sağlamıştı.



Uzun bir süre devam eden bu işlemlerin ardından da bazı fırsatçılar ortaya çıkmıştı. Başvuru tarihinden sonra özellikle Doğu Karadeniz, trabzon bölgesinde yapılan bu kaçak yapılara ise izin çıkmadı. Bu kapsamda Trabzon'da 160 kaçak yapı yıkıldı.



TRABZON'DA 160 KAÇAK YAPI YIKILDI



İmar Barışı uygulaması bilindiği üzere Türkiye geneli her şehir için uygulamaya girdi. Devlet tarafından alınan karar ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapılara gerekli işlemler ve ödemelerin yapılması durumunda af çıkarılmıştı. Bu işlemleri fırsat bilenlere yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Geçtiğimzi dönemlerde Bodrum'da yıkılan kaçak yapılara ek olarak ayrıda Trabzon'da 160 kaçak yapı yıkıldı.



Bu zamana göre belirtilen tarihten sonra yapılan 160 bina, bina temeli, konteynır, baraka, tek katlı ev gibi yapılan yıkımı tamamlandı. Trabzon'da yürütülen çalışmalara göre kaça yapılara dair detaylar ise şu şekilde;



İlçe ilçe yıkılan kaçak yapı sayısı Akçaabat'ta 15, Araklı'da 10, Beşikdüzü'nde 22, Çarşıbaşı'nda 3, Çaykara'da 18, Düzköy'de 27, Köprübaşı'nda 33, Maçka'da 12, Ortahisar'da 5, Sürmene'de 2, Şalpazarı'nda 10, Tonya'da 2 ve Vakfıkebir'de 1.



Emlak365.com