İnşaat Sektörü Yeni Yol Haritası Belirlemek Üzere Toplanıyor!

Zorlu bir süreçten geçen inşaat sektörü için "lale devri bitti" yorumları yapılıyor. Özellikle de TOKİ ile rekabet müteahhitleri ve konut üreticilerini zorluyor!
İnşaat Sektörü Yeni Yol Haritası Belirlemek Üzere Toplanıyor!

Zorlu bir süreçten geçen inşaat sektörü için "lale devri bitti" yorumları yapılıyor. Özellikle de TOKİ ile rekabet müteahhitleri ve konut üreticilerini zorluyor!

İnşaat sektörünün yeni yol haritasını belirleyecek kritik toplantıya günler kaldı.



İnşaat Sektöründe Lale Devri Sona Erdi!



Türk müteahhitler "inşaat sektöründe lale devri bitti" yorumları yaparken sektörün sorunlarını tartışmak ve yeni yol haritası belirlemek adına toplanmaya hazırlanıyor.



Uzun süredir yükselen borçlanma maliyetleri ve düşen konut satışları gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan inşaat sektörü yaşamış oldukları sıkıntılı dönemi geride bırakabilecekleri yeni çözüm önerileri arıyor.



Konu hakkında açıklamada bulunan GTO Meclis Üyesi Ömer Saraçoğlu Türkiye'de inşaat sektöründe geçmiş dönemlerde de beşer yıllık periyodlar dahilinde inşaat sektöründe krizler yaşandığını hatırlatarak, "Ama bu sefer sektörün önü önceki kadar açılmayacak.



Sebebi de hem konut stokumuzun çok fazla olması hem de nüfusun bundan önceki yıllara göre artış göstermemesi. Eğitim ve kültür seviyesi arttıkça çocuk sahiplik oranı düşüyor. Bundan sonraki süreçte inşaat sektöründe doğal bir seleksiyon olacağını düşünüyorum.



Mimar ve mühendisler haricinde konut yapanların eleneceğini öngörüyorum. İnşaat sektöründe artık lale devri bitti. Bu krizin önümüzdeki süreçte sektörümüze faydalı olacağına inanıyorum" dedi.



Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi İle Sorunlar Masaya Yatırılacak



Bu sene düzenlenecek olan Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi'ne Gaziantep ev sahipliği yapacak.



Düzenlenecek kongre hakkında açıklamada bulunan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken yaklaşık 7 aydır bu kongreye hazırlandıklarını belirterek tüm Türk müteahhitleri ve inşaat sektörü temsilcilerini kongreye katılmaları için davet etti.



Sektörün içerisinde bulunduğu durumu da değerlendiren Girişken kongrenin 2 Mayıs tarihinde başlayarak 4 Mayıs tarihinde sona ereceğini söyleyerek "Geldiğimiz noktada 4-5 yılda gerçekleşen hızlı yükselişin hızlı durağanlığa dönüştüğüne şahitlik ediyoruz.



Şu an fiyatlar hala yüksek, halkın alım gücü konut almaya uygun değil. Yükselen faizler ve konutun artık yatırım aracı olarak görülmemesi sebebiyle satışlar zayıf. Bize ulaşan bilgilere göre Gaziantep'te şu ana kadar yapımı tamamlanan, iskanı alınan ve henüz satılmayan 20 bin civarından konut var.



Buna yapımı devam edenler dahil değil. Ciddi bir konut stokumuz var. Belediyede ruhsatlar 2018 sonunda yüzde 70-75'lik azalmaya neden oldu. Bu şartlar altında sektör bir yön arıyor" diyerek herkesi bu yeni yönü belirlemek üzere kongreye davet etti.



Emlak365.com