Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Beklenen Yönetmelik Yayımlandı! İşte Komisyon Görev ve Üye Ücretleri

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 31 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı.
Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Beklenen Yönetmelik Yayımlandı! İşte Komisyon Görev ve Üye Ücretleri

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 31 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Kapadokya Alan Başkanlığı personel alımı yapacak mı, Kapadokya alan yönetimi kimlerden oluşacak?

Bir dönem sürekli olarak yapılan kaçak yapılar ile gündeme gelen ve imar barışı sonrası adeta talan edilmeye başlanan Kapadokya için koruma kararı çıkmıştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgenin korunması adına Kapadokya Alan Başkanlığı kurulacağını ve kurulun bölgenin sağlıklı bir şekilde korunmasını sağlama görevini üstleneceği açıklanmıştı.



Bugünkü Resmi Gazete ile ise kurulan alan başkanlığının görev, yetki, sorumluluk ve ücretleri belirlenmiş oldu. İlerleyen dönemde komisyon başkanı, başkan yardımcısı ve personel alımı gibi konularda açıklama yapılması bekleniyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığından:



KAPADOKYA ALAN KOMİSYONUNUN TEŞKİLİ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK



BİRİNCİ BÖLÜM



Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam



MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kapadokya Alan Komisyonunun teşkili, görevleri, çalışma usul ve esasları ile üyelerinin atanması ve üyeliklerinin sona ermesine dair hükümleri düzenlemektir.



Dayanak



MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 23/5/2019 tarihli ve 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanunun 5 inci maddesi ile 1/6/2019 tarihli ve 30791 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 38 sayılı Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanılarak hazırlanmıştır.



Tanımlar



MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;



a) Bakanlık: Kültür ve Turizm Bakanlığını,



b) Başkan: Kapadokya Alan Başkanını,



c) Başkanlık: Kapadokya Alan Başkanlığını,



ç) Geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları: Kapadokya alan planları yürürlüğe girinceye kadar uyulacak esasları,



d) Grup Başkanı: Kapadokya Alan Başkanlığı Alan Planlama ve Uygulama Grup Başkanını,



e) Grup Başkanlığı: Kapadokya Alan Başkanlığı Alan Planlama ve Uygulama Grup Başkanlığını,



f) Kanun: 23/5/2019 tarihli ve 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanunu,



g) Kapadokya Alanı: 7174 sayılı Kanuna ekli harita ve koordinat listesinde sınırları belirtilen ve Kapadokya Alan Başkanlığının yetkili ve görevli olduğu alanı,



ğ) Kapadokya alan planları: 7174 sayılı Kanun hükümlerine göre hazırlanan, Kapadokya Alanının korunması, geliştirilmesi, yönetimi, tanıtılması, koruma esasları ve kullanma şartlarının belirlenmesi, bölgenin sağlıklaştırılması, yenilenmesi, açık alan sistemi yaya dolaşımı, taşıt ulaşımı ve altyapı tesislerinin tasarım esasları ile bölge halkının sosyal ve ekonomik yapısının iyileştirilmesi konularında hedefleri, stratejileri ve kararları belirleyen her tür ve ölçekteki planları,



h) Komisyon: Kanunun 5 inci maddesinde düzenlenen Kapadokya Alan Komisyonunu, ifade eder.



İKİNCİ BÖLÜM



Kapadokya Alan Komisyonu



Komisyonun teşkili, başkanı ve başkan yardımcısı



Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Beklenen Yönetmelik Yayımlandı! İşte Komisyon Görev ve Üye Ücretleri,



Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Beklenen Yönetmelik Yayımlandı! İşte Komisyon Görev ve Üye Ücretleri



Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Beklenen Yönetmelik Yayımlandı! İşte Komisyon Görev ve Üye Ücretleri



Emlak365.com