Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi ödeyecek ev sahipleri dikkat! Bugün sona eriyor!

Milyonlarca ev sahibinin kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 31 Temmuz’da yani bugün son buluyor.
Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi ödeyecek ev sahipleri dikkat! Bugün sona eriyor!

Milyonlarca ev sahibinin kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri 31 Temmuz’da yani bugün son buluyor. Kira gelir vergisi nereye ödenir? Değer artış kazancı vergisini kimler ödemek zorunda? Sorularının cevapları haberimizde…

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira ve değer artış kazancı vergisi ödemelerinin ikinci taksit ödemeleri, 31 Temmuz yani bugün sona eriyor. Ev sahiplerini ilgilendiren vergi ödemesinin ikinci taksit ödemelerinin yapılması gerekiyor.



ÖDEMEYENLER YÜKSEK FAİZLİ CEZALAR ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK



Evlerini kiraya veren ev sahipleri ve evini satan kimselerin kazandığı gelir için gelir vergi ödemesi yapacakları tarih bugün sona eriyor. Ev sahipleri bugün ödemelerini yapmadıkları takdirde yüksek faizli cezalar ödemekle karşı karşıya kalacak.



KİRA GELİR VERGİSİ 31 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR



1 Temmuz günü başlayan kira ve değer artış kazancı vergisinin ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz tarihinde bitiyor. Bugüne kadar beyan vermeyen ve ödemelerini yapmayan vatandaşlar, yüksek faizli ceza ödemek zorunda kalacak.



DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİNİ ÖDEYECEKLER!



Gerçek kişilerin bir bedel karşılığı gayrimenkullerini elden çıkarılmasından doğan kazancın tespitinde alış bedeli ile satış bedeli arasındaki farkın 2018 yılı için 12.000 Türk Lirası gelir vergisinden müstesnadır. Yani indirilecek giderler indirildikten ve yıllar bazında ÜFE’ye göre endeksleme yapıldıktan sonra kalan fark 12.000 TL üzerinde beyanname verilmesi ve vadesi içerisinde vergi ödemesi yapılması gerekmektedir.



VERGİLER NEREYE ÖDENECEK?



Kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi vergi dairelerine ödenecek.



Emlak365.com