Konutta Durgunluk Fırsatı! Ev Almak İsteyenler İçin Tam Zamanı

Konut satışlarında yaşanan durgunluk müteahhitleri ve inşaat firmalarını zorunlu kampanyalara yönlendirirken ev sahibi olmak isteyenler için ucuz ev fırsatları sürüyor.
Konutta Durgunluk Fırsatı! Ev Almak İsteyenler İçin Tam Zamanı

Konut satışlarında yaşanan durgunluk müteahhitleri ve inşaat firmalarını zorunlu kampanyalara yönlendirirken ev sahibi olmak isteyenler için ucuz ev fırsatları sürüyor.

Yükselen konut kredisi faiz oranları elinde nakit birikimi olmayan kişileri konut almak için beklemede kalmaya zorlarken düşen konut satışları beraberince cazip kampanyaları getiriyor.



Sur Yapı Antalya İle Şimdi Al 1 Sene Öde Konut Kampanyası



Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan Sur Yapı Antalya projesinde şimdi al bir sene sonra öde fırsatı ile ev sahibi yapıyor. Sur Yapı'nın İstanbul'da satışı devam eden 12 projesinde de 120 ay vadeli yüzde 0.98 vade farkı ile taksitle konut satışı yapıyor.



Farklı illerde yer alan çok sayıda Sur Yapı konut projesi için ise yüzde 1,25 konut kredisi faiz oranı ile 108 ay vadeli konut kredisi kullanabiliyor. Yine Ege Yapı 60 ay vadeli yüzde 0,99 faiz oranı ile konut kredisi verirken Next Level Çayyolu konut projesi için ise 120 ay vadeli faizsiz taksitle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.



Univa Konut Projesi Takas İmkanı Sunuyor



Türkiye'nin en dikkat çeken kampanyalarından birine imza atan Univa 199 bin liradan başlayan fiyatlarla öğrenci evi satışlarına başlarken buna ek olarak takas imkanı ile de yatırım yapabiliyor. Konu hakkında açıklama yapan Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, "Takas kampanyamız ile yatırımcılar 5 yıl kira garantisine sahip oluyor" dedi.



Tapu Harcı ve Konutta KDV İndirimi Sürüyor



İnşaat sektörününün içerisinde yer aldığı zorlu dönemde beklendiği üzere tapu harcı indirimi bir kere daha uzatıldı. Yine Konutta KDV indirimi de devam ediyor. Düzenlenen kampanyadan 150 metrekare ve üstü sıfır konut alan herkes yararlanabilecek.



Zaten bilindiği üzere ikinci el konut satışlarında KDV alınmıyor. Yani 2. el konut satışında KDV oranı 2018 yılında da uygulanmıyor ve sadece sıfır konut satışları KDV kapsamına alınıyor. KDV indiriminden yararlanmak isteyen kişilerin uymaları gereken iki kriter bulunuyor.



Bunlardan biri sıfır konut almak diğer ise konutun 150 metrekare ve üzeri büyüklüğe sahip olması. Yapılan yasal düzenleme ile beraber 150 m2 üstü konutlarda KDV bundan sonra yüzde 18 değil yüzde 8 olarak hesaplanacak.Her iki indirim kampanyası da 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek.



Ev Almak İçinDoğru Zaman Mı, Parayı Faize Mi Yatırmalı, Ev Mi Almalı?



Emlak uzmanları düşen konut fiyatlarının şu anda elinde nakit para birikimi olan kişiler için konut yatırımı için en doğru zamanı oluşturduğunu belirtiyorlar.



Konu hakkında açıklama Dünya Gazetesi'ne röportaj veren Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova, yeni konutların yüzde 40 daha yüksek fiyatlara satılacağını söyleyerek “Konut kredi oranlarının düşmesine paralel, mevcut stoğun kademeli olarak azalmasını ve buna paralel konut fiyatlarını aynı sürece paralel kademeli olarak yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.



Şu anda içerisinde bulunan dönemin son derece uygun olduğunu belirten Kumova, “Vatandaş parasını gayrimenkul almak yerine bankaya yatırıp faiziyle gelir edinmeyi hesaplıyor. Bunun daha cazip olduğunu düşünüyorlar.



Ancak bugünkü değerlerden bir gayrimenkul alan alıcı, almış olduğu yapının fiyatının belirtmiş olduğumuz sürece paralel yüzde 30, devamında yüzde 40’a varan artışlar yaşanacağını bilmiyorlar. Banka faizi zamana paralel aynı oranda kazanç getirmeyecek. Bugün alım günü. Mevcut durumu fırsata çevirenlerden olun” uyarısında bulundu.



Emlak365.com