Latin Amerika İçin Bakan Ruhsar Pekcan'dan Müteahhitlere Çağrı Geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan müteahhitlere seslenerek Latin Amerika için çağrıda bulundu. Detaylar haberimizde...
Latin Amerika İçin Bakan Ruhsar Pekcan'dan Müteahhitlere Çağrı Geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan müteahhitlere seslenerek Latin Amerika için çağrıda bulundu. Detaylar haberimizde...

Dış ülkeler ile temaslarını genişlettirerek devam ettiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan müteahhitlere çağrıda bulundu.



Latin Amerika Ülkelerindeki Fırsatlar Değerlendirilmeli



Bakan Pekcan yapmış olduğu açıklamasında "Müteahhitlerimiz Latin Amerika'da çok az iş aldı. Müteahhitlerimizin toplam 25 projede 975 milyon dolarlık iş hacmi var" diyerek müteahhitlere çağrıda bulundu.



Müteahhitlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Bakan Pekcan "2018 yılının aralık ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Paraguay'a gittiğimizde bu ilişkiler için ilk zemini hazırlamış olduk.



Paraguay Ticaret ve Sanayi Bakanı Liz Cramer ile Paraguay'da bir araya geldiğimiz zaman ilişkilerimize aynı perspektiften baktığımızı aynı vizyona sahip olduğumuzu, bu ilişkilerin ekonomik ve ticari ilişkilere yansıması yönünde de aynı hedeflere sahip olduğumuzu gördük.



Bizim Paraguay ve Latin Amerika ile bazı benzerliklerimiz var. Kültürel açıdan Türk dizilerinin Latin Amerika'da çok ilgi görmesi kültürel benzerlikten kaynaklanıyor. Paraguay Ticaret ve Sanayi Bakanı Liz Cramer ile beraber Türkiye ile Paraguay arasındaki kültürel benzerliğin rüzgarını arkamıza alarak iş dünyasının önündeki engelleri kaldırmaya hazırız.



Yeter ki iş adamlarımız karşılıklı ticaret ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesine ve karşılıklı yatırımlarımızın arttırılmasına hazır olsunlar. Türkiye ile Paraguay arasındaki ihracata baktığımız zaman yüzde 80'ini demir-çelik ve soya kapsıyor. Bu ürünleri daha fazla çeşitlendirmek ve derinleştirmek iş dünyasının elinde. Bizde onlara destek vereceğiz" dedi.



Emlak365.com