Limak Yatırım Üsküp'e 250 milyon Euro yatırım Yapacak!

Limak yatırımın Üsküp'e yaptığı Diamond of Skopje projesi için 250 milyon Euro yatırım yapacağı açıklandı.
Limak Yatırım Üsküp'e 250 milyon Euro yatırım Yapacak!

Limak yatırımın Üsküp'e yaptığı Diamond of Skopje projesi için 250 milyon Euro yatırım yapacağı açıklandı. Üsküp'ün ilk karma projesi olacak olan yatırım ile ilgili detaylar haberimizde...

Maydanın kesişim noktasında bulunan Limak yatırımın Üsküp'te Diamond of Skopje’ adlı projede geçtiğimiz gün itibariyle çalışmalara büyük bir hızla başlandı. Projenin bir çok açıdan anlam ve önemi büyük'tür. Diamond of Skopje projesi Limak yatırımın ilk projesi olma özelliğini taşırken aynı zaman da Makedonya'nın başkenti olan Ürküp'ünde ilk karma şehri olarak kayıtlara geçti. Proje 250 milyon Euro'luk ciddibir meblag ile hayata geçerken satışa sunuşlan konutların amorti zamanlarının 13 ile 14 yıl aralığında olduğu bildirildi.



Diamond of Skopje İçerisinde Neler Bulunuyor?



Üsküp'te Limak yatırımın ilk projesi olan Diamond of Skopje içerisinde alışveriş merkezi, ofis alanları, otel ve konutlardan meydana geldiği belirtildi. Tamamlanma sürecini merak eden Üsküp'lü vatandaşlar için proje sorumlularının yaptığı açıklamaya göre proje de bulunan otelin 2019 yılı içerisinde alışveriş ve konut alanlarının ise 2021 yılı içerisinde tamamlanacak.



Proje hakkında bir çok kişi açıklama yapıyor fakat Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın'ın yaptığın açıklama projeye kavuşacak olan Üsküp'lüleri heyecanlandırdı. Apaydın;"Diamond of Skopje projenin içerisinde142 odalı bir otel, 4 blokta 772 konut, 24 home ofis, 12 bin metrekarelik ofis alanı, 45 bin metrekare kiralanabilir alanları bulunuyor" açıklamasında bulundu.



Ayrıca Makedonya Ülke Direktörü Kurthan Apaydın; “325 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, tarihi Üsküp Müzesi’nin çevresini ve cephesini de restore edecek” dedi. Şehir merkezine bir sokakla bağlanan projenin konumu ile iddialı olduğunu belirten Apaydın, projenin Üsküp’ün gerçek anlamda da bir yüzük taşı olacağını söyledi. Apaydın, “Proje, şehrin tarihi ile modern yüzünü yeniden yorumlayarak yeni bir çekim merkezi yaratacak.



800 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ve ‘Yerel Lezzetler Sokağı’ en ilgi çeken bölümlerinden biri olacak Öncelikli piyasamız Makedonya. Fiyat politikası da Makedonya’ya göre oluşturuldu. Ortalama metrekare fiyatı net 1400 Euro. Fiyatlarımız 62 bin Euro’dan başlıyor. Satışlar net metrekare üzerinden yapılıyor.



1+1’lerimizin ortalama kira gelirinin aylık 400 Euro olmasını bekliyoruz. Böylece yatırımın geri dönüşü 13-14 yıl olacak. Yatırımın amorti süresi Türkiye’ye kıyasla çok daha geride” diye konuştu. Projenin şehirde ses getirdiğini belirten Apaydın, yeni gayrimenkul projeleri için de tekliflerin geldiğini ekledi” ifadelerini belirtti.



Üsküp'te Diamond of Skopje Altına Tünel Yapılıyor!



Üsküp'te yapılmakta olan Diamond of Skopje projesi kapsamında bir çok yenilik beraberinde geliyor. Makdonya bulvarı tam 800 metre yer altına alınarak tünel olacak.



Emlak365.com