Masshattan Konutları İçin Sahte İskan İddiası Hakkında Dava Başladı!

Masshattan konutları için ortaya atılan sahte iskan iddiaları hakkında açılan dava görüşülmeye başlandı. Detaylar haberimizde...
Masshattan Konutları İçin Sahte İskan İddiası Hakkında Dava Başladı!

Masshattan konutları için ortaya atılan sahte iskan iddiaları hakkında açılan dava görüşülmeye başlandı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en büyük inşaat markaları arasında yer alan Taş Yapı tarafından hayata geçirilen Mashattan Konut Projesi için sahte iskan belgesi iddiaları hakkında dava görülmeye başlandı.



Konut Alan Kişiler Mağdur Oldu!



Taş Yapı tarafından hayata geçirilen Mashattan Konut projesinden ev sahibi olan kişiler iskan belgesi olmadığı için bankalardan kredi alamadıklarını ve binalarına oturma izni alamadıkları nedeni ile taşınamadıklarını söyleyerek mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.



Konu hakkında açıklamada bulunan konut sahipleri yaşanan iskan belgesi davası nedeni ile mağdur olduklarını söyleyerek davanın biran önce sonuçlandırılmasını istedi.



Mashattan Sahte İskan Davası Nedir?



Şişli Belediyesi tarafından yapılan işlemlerde usulsüzlükler olduğu iddiası ile açılan davada söz konusu konut projesi için 10 adet sahte iskan belgesi düzenlendiği iddia edilmişti.



O dönemde yetkili olan Şişli Belediyesi personeli tarafından 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' yapılarak projeye 10 adet sahte yapı kullanma izin belgesi düzenlendiği tespit edilerek konu yargıya taşınmıştı.



Şikayet edilen personeller arasında yer alan Dönemin Şişli Belediye Başkanlığı İmar Komisyonu Başkanı Cemil Vasken Barın hakkındaki iddiaları reddederek "28 Mart 2014 tarihli Yapı Kullanma İzin belgeri altındaki ‘Cemil Vasken Barın-Tek.Bşk.Yard.' ismi altındaki imzalar tarafıma aittir.



Muhtemelen bu görevi asaleten yürüttüğüm sırada görev süremin 30 Mart 2014 tarihinde dolacağı için, memurların getirdikleri belgeleri, evrak çokluğu ve iş yoğunluğu nedeniyle imzaladığımdan, bu Yapı Kullanım İzni Belgelerini de imzalamış olabilirim" demişti.



Davanın bir diğer muhatabı ise yine o dönem Bölge Kontrol Mühendisi olan Faruk Akar da "Şişli Bölgesi'nden sorumluydum. Ayazağa Bölgesi'nden sorumlu değildim. 30 Mart 2014 seçimlerine çok az bir zaman vardı, Ayazağa Bölgesi'nin Sarıyer'e bağlanması söz konusuydu.



O tarihlerde yapı kontrol müdürü olan Ferda Sema Vuruşaner beni odasına çağırdı. Odasında Taş Yapı yetkilisi Nedim Hattap ve şirket danışmanı Necdet Kaya ile Ferda Sema Vuruşaner vardı. Ferda Sema Vuruşaner, yukarıda başkan Cemil Vasken Barın'ın yapı kullanma izin belgelerini imzalamak için beklediğini, acil olduğunu, söz konusu yapı kullanım izin belgelerini imzalamam gerektiğini söyledi" diyerek kendisi hakkındaki iddiaları reddetti.



Emlak365.com