Ofis Dekorasyonunda Pastel Renkler Nasıl Kullanılmalı?

Ofisler günlük çalışma temposu içerisinde en fazla vakit geçirilen alanlardan biridir. Peki, ofis dekorasyonunda pastel renkler nasıl kullanılmalı?
Ofis Dekorasyonunda Pastel Renkler Nasıl Kullanılmalı?

Ofisler günlük çalışma temposu içerisinde en fazla vakit geçirilen alanlardan biridir. Peki, ofis dekorasyonunda pastel renkler nasıl kullanılmalı?

Günün büyük bir kısmının burada geçirilmesi ve bununla birlikte çalışma hayatının en önemli parçası olmasından dolayı ofis dekorasyonu da oldukça önemli bir hale gelmektedir.



Ofis dekorasyonu nasıl yapılır gibi bir soru aklınıza geliyorsa işe renk seçimi yaparak başlayabilirsiniz. Çünkü ofis dekorasyonunda en hissedilebilir farklar renklerde ortaya çıkmaktadır.



Ofisiniz İçin Ferah ve Kullanışlı Renkler Tercih Edin!



Ofis dekorasyonunda hangi renkler kullanılmalı, hangi renkler çalışma verimini artırır ve hangi renkler karşıdan gelecek olan kişiler için daha hoş durur gibi soruların cevabını bulmak adına ofisinizde ferahlatan renkler seçebilirsiniz. Ofislerde loş bir ortam oluşturan ve bir süre sonra çalışanların uykusunu getirecek olan renklerin seçilmesi iç karartıcı bir hava oluşturmasının yanında çalışma verimini de düşürecektir. Ancak dekorasyonda pastel renkler kullanmak daha ferah bir ortam oluşmasını sağlayacaktır.



Ofis Dekorasyonunda Pastel Renkler Nasıl Kullanılmalı?



Pastel renkler aynı zamanda kullanışlı tonlardır. Hemen hemen pek çok koyu renk tonu ile kullanılabilen bu renkler ofislerde değişiklik yapmak isteyenler için tema renk olacaktır. Tema rengin üzerine ise ister mavi ister yeşil her rengi kolaylıkla kullanarak değişim tamamlanabilecektir. Ofis dekorasyonu için ipuçları denerken de her ortamda uyumlu bir ton olacak olan pastel renkler ofislerin büyük ve ya küçük olmasına bağlı kalmaksızın her alanda kullanılabilir.



Ofislerde Hangi Pastel Tonlar Tercih Edilmeli?

Ofis dekorasyonu için fikirler arayanların imdadına yetişen pastel renkler ofislerdeki çalışma ortamına göre seçilebiliyor. Mesela pastel mavi tonları stresli çalışma ortamına sahip olan ofislerde rahatlatıcı bir etki oluşturuyor. Enerjinin her zaman yüksek olması gereken ofislerde pastel renk olarak krem tonu kullanılırken canlı renklerden olan turuncu ve yeşil ile daha hareketli ve enerjik bir ortam oluşturulabiliyor.



Ofis yaşantısını her zaman sade ancak verimli tutmak isteyenler için lila ve tozpembe kullanılabilecek tonlardan olabiliyor. Ayrıca duvarlarda bir ton koyu pastel renk ile mobilyalarda ise bir ton daha açık pastel renklerin kullanılması hem uyumlu bir görüntü sağlıyor hem de çalışanları motive edebiliyor.

Ofis dekorasyon örnekleri arasında bulunan pastel dekorasyonlara bakıldığında ortamın fazla ışıklı olduğu düşünülebilir.



Ancak ortamdaki fazla ışığı dengelemek için camlardan gelen ışığın bir kısmı engellenebilir ya da koyu renkli aksesuarlarla ortam daha da güzel bir hale getirilebilir. Pastel ofislerde koyu renk fon perdeler ve ya duvarda koyu renkli tablolarda oldukça şık duracaktır.



Emlak365.com