Son Dakika! Dövizle Sözleşme Yasağı Görüşe Açıldı, Düzenleme Yapılacak

Dövizle kira sözleşmesi yasağı için yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde... Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan dövizle kira sözleşmesi yasağı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. .
Son Dakika! Dövizle Sözleşme Yasağı Görüşe Açıldı, Düzenleme Yapılacak

Dövizle kira sözleşmesi yasağı için yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan dövizle kira sözleşmesi yasağı hakkında yeni bir gelişme yaşandı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı dövizle kira sözleşmesi yasağı getiren taslağı görüşe açtı. Taslak maddelerine göre ihracatçılar, leasing, havacılık ve yabancı şirketler için istisna uygulanacak.



Dövizle Kira Yasağı Resmi Gazete İlanı



13.09.2018 tarihinde yayımlanan 30534 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 12.09.2018 tarihli ve 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 07.08.1989 tarihli ve 32 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da (32 sayılı Karar) ile ikametleri Türkiye'de olan kişilerin kendi aralarında düzenleyecekleri sözleşmelere ait düzenlemeleri içeriyordu.



Bu karar içerisinde yer alan kararname maddeleri ile dövizle kira sözleşmesi yapılması yasaklanmış ve mevcut kira sözleşmelerinin de Türk Lirasına çevrilmesi zorunluluğu getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı dövizle kira sözleşmesi yapılması konusunda Türkiye'de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmelerin kapsam altına alındığını söylemişti.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"