Taksim Camii Son Durum, Ne Zaman Açılacak 2019?

Çamlıca Camii sonrasında İstanbul'un en önemli projeleri arasında yer alan Taksim Camii için çalışmalar son hızı ile devam ederken açılış tarihi de belli oldu.
Taksim Camii Son Durum, Ne Zaman Açılacak 2019?

Çamlıca Camii sonrasında İstanbul'un en önemli projeleri arasında yer alan Taksim Camii için çalışmalar son hızı ile devam ederken açılış tarihi de belli oldu.

Taksim Camii son durum ve gelişmeler pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.



Kaba inşaatı biten Taksim Camii projesinde mermer kaplama çalışmalarına geçildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız projenin son durumu hakkında merak edilen soruları yanıtladı.



Taksim Camii Ne Zaman Açılacak 2019?



AA muhabirine Taksim Camii inşaatı hakkında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız projenin büyük bir hızla ilerlemeye devam ettiğini söyleyerek ""Caminin ana kubbesinin kaplaması tamamlandı. İçeride işçilerin sıva çalışmaları devam ediyor.



Caminin dış cephesinde bir yandan da mermer kaplamaları yapılıyor. Arkadaşlarımız caminin tamamlanması için büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyorlar. Camiyi inşallah yıl sonuna kadar yetiştirme gayreti içerisindeler. Cami tamamlanınca yaklaşık 2 binden fazla kişinin aynı anda namaz kılacağı muhteşem bir eser olacak.



Yapılan eser cami alanı olmasının ötesinde otoparkı, kültür-sanat etkinlikleri, atölyeleriyle Taksim'e bambaşka bir zenginlik katacak. Caminin genel olarak kaba inşaatı tamamlanmıştı. Bundan sonra sonra ince işçilik de başlayacak" diyerek son durum hakkında bilgi verdi.



2019 Yıl Sonunda İbadete Açılacak



İnşaat çalışmaları 2017 yılında başlayan Taksim Camii projesinin 2019 yıl sonu itibari ile tamamlama hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Yıldız ''Burası, bütün dinlerin, farklı inançların, farklı kültürlerin kendini ifade edebildiği bir yer.



Taksim Meydanı'nda farklı dinlere mensup ibadethaneler var. Yapılan cami Taksim'e bir ruh, nezaket, zarafet katıyor. Cami tamamlanınca Taksim'e farklı bir güzellik katacak" diyerek projenin ivedilikle bitirilmesi için çalıştıklarını söyledi.



Emlak365.com