Tarihi Notre Dame Katedrali Yangın İle Kül Oldu!

Dünya mirasları arasında gösterilen 800 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali dün gece başlayan yangın ile küle döndü. Peki, yangın neden çıktı, katedral ne demek?
Tarihi Notre Dame Katedrali Yangın İle Kül Oldu!

Dünya mirasları arasında gösterilen 800 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali dün gece başlayan yangın ile küle döndü. Peki, yangın neden çıktı, katedral ne demek?

Tarihi Notre Dame Katedrali tarihi dün gece alevlerin arasında can verdi.



Fransa Tarihi Notre Dame Katedrali İçin Yasta!



Dün akşam saatlerinde başlayan yangın ile tarihi katedral alevler içinde kaldı.



Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan ve Eyfel Kulesi ile beraber şehrin en önemli sembolleri arasında yer alan tarihi katedral 8.5 saat boyunca alev alev yandı.



Güvenlik güçleri olay ile ilgili soruşturma başlatırken katedralin restorasyon çalışmaları kapsamında kapalı olduğu öğrenildi.



Restorasyon Çalışmaları Nedeni ile Yangın Çıkmış Olabilir!



Tarihi yapının restorasyon çalışmaları kapsamına bakım altında olduğu, yangının ardından dün restorasyon çalışmalarında görevli bir işçinin göz altına alındığı öğrenildi.



Restorasyon çalışmaları kapsamında binada olan 15 işçinin polis tarafından sorgulanmasına devam edildiği bilgisi basınla paylaşılırken konu hakkında açıklama yapan Fransız İçişleri Bakanı Laurent Nunez, “Yangın kontrol alına alındı fakat tamamen söndürülmedi. Soruşturma başlatıldı fakat yangının sebebi henüz bilinmiyor” dedi.



Bağış Yağmaya Başladı!



Tarihi katedral yangın ile yok olurken Fransa'nın zengin iş adamları ve milyoner aileleri ise birbiri ardına yenileme çalışmaları için başlatılan bağış kampanyasına milyonluk bağış yaptıklarını açıklamaya başladı.



Fransız iş insanı ve Louis Vuitton’un da bünyesinde bulunduğu LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault 200 milyon Euro bağış yapacağını söyleyerek “Arnault ailesi ve LVMH bu ulusal trajedide birlik mesajı vermek için Fransa’nın sembolü, mirası ve ortak değeri olan bu olağanüstü katedralin tamiri için 200 milyon euro bağışlama kararı aldı” açıklamasında bulundu. Fransa’nın milyarder Pinault ailesi ise 100 milyon euro bağış yapacağını duyurdu.



Katedral Ne Demek?



856 yıldır ayakta olan tarihi katedralin yangın ile kül olmasının ardından vatandaşlar katedralin anlamını merak etmeye başladı.



Katedral "piskoposluk makamı bulunan büyük kilise" anlamında kullanılıyor.



Emlak365.com