TESK Başkanı Palandöken "Afet Toplanma Alanları AVM ve Rezidans Yapıldı"

Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem kuşağı üzerinde yer alması afet toplanma alanlarının önemini daha da arttırıyor.
TESK Başkanı Palandöken "Afet Toplanma Alanları AVM ve Rezidans Yapıldı"

Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem kuşağı üzerinde yer alması afet toplanma alanlarının önemini daha da arttırıyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir açıklama yaparak son derece önemli bir konuya dikkat çekti.



Palandöken açıklamasında daha önce deprem sonrasında afet toplanma alanı olarak belirlenen çok sayıda yere AVM ve rezidans yapıldığını belirterek bunun son derece büyük bir hata olduğunu söyledi.



Vatandaşa Zarar Veriliyor, Buna Son Verilmeli!



Başkan Palandöken açıklamasında verilen bu hatalı kararların en büyük zararının vatandaşa olduğunu söyleyerek "Deprem toplanma alanlarına da AVM yaparak vatandaşa zarar veriyorlar. Artık buna bir düzenleme getirilmeli.



Yeşil alan veya sağlık tesisi olarak ayrılan yerler imar değişikliğiyle ticari alanlara dönüştürülüp emsalleri artırılıyor. 15 yılda AVM sayısı 14'ten 411'e yükselirken, önümüzdeki yıl 43 AVM daha yapılması bekleniyor.



Türkiye'nin 71 ilinde AVM var. İstanbul'dan sonra en fazla alışveriş merkezinin bulunduğu il 39 AVM ile Ankara. Ankara'da 9 AVM'nin de inşaatı sürüyor. İmar değişiklikleri mutlaka mahkeme kararıyla yapılmalı. Aksi halde, Türkiye ABD'den çok daha büyük bir AVM çöplüğüne dönüşecek. Milli servetimiz ziyan olmamalı. AVM açılışlarına kural getirilmeli, yasalar tam olarak uygulanmalı." diyerek yetkilileri uyardı.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"