Uludağ'da Yıkım Kararı

Uludağ doğal güzellikleri ile yerli yabancı birçok turist tarafından ilgi odağı haline gelmiştir. Yapılan son gelişmeler ile bu bölgede yeni bir yıkım kararı alındı.
Uludağ'da Yıkım Kararı

Uludağ doğal güzellikleri ile yerli yabancı birçok turist tarafından ilgi odağı haline gelmiştir. Yapılan son gelişmeler ile bu bölgede yeni bir yıkım kararı alındı.

Bu yıkım kararı bir otelin yıkılması ile alakalı. Bu otelin yıkımının gerçekleştirilmesi ve bu aşamadan sonra otelin yerine yeni bir otopark yapılması gündeme geldi. Birçok turistin cazibesi haline gelen Uludağ’da otopark ihtiyacı bu anlamda karşılanacak ve ziyaretçilere büyük kolaylıklar sağlanacak.

Uludağ'da Yıkım Kararı

Ziyaretlerin Sebebi


Bu kadar çok turist çekmesinin birçok sebebi var. Uludağ kayak yapmak için elverişli ve güzel birçok tesise sahip. Bu anlamda kış turizmi için büyük bir önem taşıyor. İnsanlar kayak yapmak ve eğlenmek için buraları tercih ediyor. Büyük bir artısı ise Bursa Merkez’e oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Dakikalar içinde Bursa Merkez’e gidilebiliyor. Aynı şekilde yeni yapılan Osmangazi Köprüsü ile İstanbul’dan buraya olan ulaşım süresi iyice kısalmış durumda. Feribot ile kaybedilen 35-40 dakikalık süreç yerini 5-6 dakikaya indiriyor. Ayrıca yeni otoyol sayesinde yüksek hızlarda Bursa’ya ulaşım sağlanıyor. Sonrasında ise Uludağ’a çıkılabiliyor.

Birçok Otel Var


Bölgede birçok otel bulunuyor. Bu oteller insanların ilgisini çekiyor. Ayrıca şehir merkezinde daha uyguna farklı oteller de bulunuyor. Bursa Merkezin bölgeye yakın olması insanların şehirdeki otellerde kalmasını sonrasında ise Uludağ’a kayak için çıkmasını sağlayabiliyor. Bu anlamda ziyaretçilerine zorluk çektirmeyen Uludağ birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Yıkım Hakkında Detaylar


Yıkılacak otelin İl Özel İdaresi kontrolünde olan ve tapulu olan bu anlamda tek olma özelliği taşıyan Büyük otel olduğu belirtildi. Büyük Otel çıkarılan yasa ile Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Belediye ise bu otelin yıkımını gerçekleştirdi. Daha sonrasında ise bu bölgeye bir otopark inşa etti. GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren birtakım açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda yıkılan otelin büyütüldüğünden ve Uludağ’ın en iyi otellerinden birisi olduğundan bahsetti. Yapılan kanun ile bu otel Bursa Büyükşehir Belediyesine devredilmişti. Sonrasında ise içinde bulunan kiracı tahliye edilerek otel yıkıldı. Bu yapıyı kiralayan işletmeci olan Emre Saklıca gerekli haklarının aranacağını ve hukuk çerçevesi altında birtakım başvurular yapacaklarını belirtti.