Uyanık Müteahhitler Vatandaşı Kızdırdı, Konut Fiyatları Yüzde 20 Arttı!

Ev sahibi olmak için konut kredisi faiz indirimi müjdesi bekleyen kişiler kamu bankaları tarafında başlatılan 0.
Uyanık Müteahhitler Vatandaşı Kızdırdı, Konut Fiyatları Yüzde 20 Arttı!

Ev sahibi olmak için konut kredisi faiz indirimi müjdesi bekleyen kişiler kamu bankaları tarafında başlatılan 0.99 konut kredisi kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Talep artınca müteahhitler konut fiyatlarına zam yaptı!

Konut kredisi faiz oranları kamu bankaları tarafından yüzde 0.99 seviyesine çekildi.



Uzun süredir ev almak için birikim yapan ancak faiz oranları yüksek olduğu için kredi çekemeyen vatandaş gelen müjde ile bankalara koştu.



34 Bin Kişi Konut Kredisi Başvurusu Yaptı!



Kamu bankaları 9 Ağustos 2019 tarihinde yayımladıkları açıklama ile vatandaşın kampanyaya olan ilgisini bir kere daha gözler önüne serdi.



0.99 konut kredisi kampanyasının başladığı tarihten 9 Ağustos tarihine kadar kamu bankaları üzerinden konut kredisi başvurusu yapan kişi sayısı 34 bin olarak açıklandı.



Bu kişiler toplamda 5.9 milyar liralık konut kredisi talebinde bulunurken vatandaşın ev alma iştahının bu kadar açık olması müteahhitlerin de para kazanma isteğini arttırdı.



Uyanık Müteahhitler İş Başında! Konut Fiyatlarına Yüzde 20 Zam Geldi!



Konu hakkında özel bir yazı hazırlayan Yeni Çağ Gazetesi yazarlarından Remzi Özdemir müteahhitlerin zam yapmaya başladıklarını iddia etti.



Özdemir "Ev almak için bir başka olumsuzluk bazı uyanık müteahhitler fiyatları hemen yükseltti. İstanbul'da en çok konut stokunun bulunduğu Esenyurt, Kayabaşı, Ataşehir gibi semtlerde satılık konut fiyatları yüzde 20 arttı.



Müteahhit de haklı. Faiz düştü ya? Bu şartlar altında ev almak hiç mantıklı değil. Hele sitelerden ev almak hiç mantıklı değil. Çünkü bu sitelerin yönetimi 10-15 yıl daha müteahhitlerde. İstanbul'da sıradan bir sitenin aylık yönetim gideri daire başı 500 liradan başlıyor bin 500 liraya kadar yükseliyor.



Biz 500 lira kabul etsek bile 5 bin lira kira ödeyen kişi için büyük yük.Mahalle arasında ikinci el daire için bu kredi verilmediğine göre mantık bunun neresinde? Tekrar söylüyorum: Bu bir operasyon ve batık müteahhitti kamu bankaları aracılığı ile kurtarma operasyonudur" diyerek başlatılan konut kredisi kampanyasını da eleştirdi.



Emlak365.com