Vakıfbank Kiram Güvende Sistemi Nedir?

Vakıfbank hem ev sahiplerini hem de kiracıları sevindirecek yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi. İşte Vakıfbank kiram güvende sistemi hakkında bilmeniz gerekenler...
Vakıfbank Kiram Güvende Sistemi Nedir?

Vakıfbank hem ev sahiplerini hem de kiracıları sevindirecek yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi. İşte Vakıfbank kiram güvende sistemi hakkında bilmeniz gerekenler...

Vakıfbank kiram güvende sistemi ile hem kiracıların hem de ev sahiplerinin rahat bir nefes almasını sağlıyor.



Kiram Güvende Sistemi Nedir?



Vakıfbank tarafından kurulan özel bir sistem olup ev sahibi ile kiracının karşılıklı olarak haklarının korunmasını sağlayan özel bir sistemdir. Sistemde ev sahibi kirasını garanti olarak gecikmeye düşmeden gününde tahsil ederken, kiracı da ödeme zorluğuna düştüğü anda kredili hesabı üzerinden ödemesini gecikmeye düşmeden yapma imkanı yakalamaktadır.



Kiram Güvende Başvurusu Nasıl Yapılır?



Başvuru için kiracı ile ev sahibi kira sözleşmesi, DASK poliçesi ve tapu ile birlikte VakıfBank Şubesi’ne şahsen başvuruda bulunmaktadır. Başvurunun ardından banka memuru kiracı ve ev sahibine vadesiz mevduat hesabı açılır. Bunun ardından kiracının hesabına kredi limiti tanımlanır.



Kira ödemeleri, başvuruların tamamlanmasının ardından kiracı hesabından her ay düzenli olarak ev sahibi hesabına aktarılmaya başlanır. Kiracı aylık kira tutarlarını ödemese de kurulan sistem sayesinde VakıfBank, kiracının kredi limitinden ev sahibi hesabına düzenli olarak gecikmeye düşmeden kira tutarını aktarır.



Ev sahibi isterse kirasını aylık, isterse de bir yıllık kira bedelini peşin olarak alma hakkına sahiptir. Ancak sistem sadece konut kiralamaları için başvuruları kabul etmekte olup işyeri kiralamaları kabul edilmemektedir.



Vakıfbank Kiram Güvende Başvurusu İçin İstenen Belgeler Nelerdir?




  • Kira sözleşmesine konu olan taşınmazın tapunun aslı ve fotokopisi,

  • Kira sözleşmesinin aslı ve fotokopisi,

  • DASK poliçesi



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"