Yapı Denetim Kanunu Değişti! Engellilere Özel Proje Çizilmeyen Binalara Ruhsat ve İskan Yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile yapı denetim kanunu ile yapılan önemli değişiklikleri duyurdu.
Yapı Denetim Kanunu Değişti! Engellilere Özel Proje Çizilmeyen Binalara Ruhsat ve İskan Yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile yapı denetim kanunu ile yapılan önemli değişiklikleri duyurdu. Detaylar haberimizde!

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.



Engelli Dostu Olmayan Binalara Ruhsat ve İskan İzni Verilmeyecek



Dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Yapı Denetim Kanunu hakkında da bilgi veren Bakan Murat Kurum "Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittik. Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir" dedi.



Yargı Reformu İle Özel Çevre ve İmar Mahkemeleri Kurulacak



Son derece önemli bir gelişmeyi daha duyuran Bakan Murat Kurum "Yargı reformuyla çok önemli bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile birlikte çevre ve imar konusunda uzman hakimlerin görev aldığı ihtisas mahkemeleri kuruluyor.



Bu mahkemelerle birlikte çevre ve imar konusunda çok daha hızlı ve yerinde kararlar alınacak. Böylelikle telafisi mümkün olmayan durumların da önüne geçmiş olacağız. Bu düzenlemeye katkıda bulunan Adalet Bakanımıza ve Bakanlık çalışanlarımıza da bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.



Yapılan düzenleme büyük bir hassasiyete sahip olan önemli projeler ve bakanlığı ilgilendiren gelişmeleri yakından ilgilendiren davaların çok daha hızlı ve doğru bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacak.



Mamak Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlanacak!



Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir hızla ilerlediği Mamak hakkında da açıklama yapan Bakan Kurum "Kentsel dönüşümle birlikte Mamak'ta birçok projemizi başlattık.



Yegane amacımız, bu ülkenin evlatları daha güvenli, daha sağlıklı ve yatay mimariye uygun şehirlerde yaşasınlar istiyoruz. Dönüşüm projeleri kapsamında 4 tane riskli 2 tane de rezerv alan belirledik ve bu alanda çalışmalarımızı belediyemizle birlikte yürütüyoruz" dedi.



Emlak365.com