Kadın erkek zabıta memuru alımı başladı! 18 yaş üstü başvurabilecek

Zabıta memur alım ilanı duyuruldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre kadın erkek zabıta memuru alımı başladı. Başvurmak isteyenler için alım yapılacağı kurum, başvuru tarihi ve özel şartlar da tek tek açıklandı.
Kadın erkek zabıta memuru alımı başladı! 18 yaş üstü başvurabilecek

İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta memur alımı yapacak. Başvurmak isteyenler için KPSS puan şartı aranacak olup, adayların aynı zamanda B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiğini ifade edildi.

ZABITA MEMUR ALIMI 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır”

ekran-goruntusu-2024-06-24-090733.png

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Yapılan açıklamada hem genel hem de özel şartlar belli oldu. Genel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • İlan edilen zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak kişinin TC vatandaşı olması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • TCK’da belirtilen suçlardan mahkum olmaması,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla ilişiğinin olmaması
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorununun olmaması
  • Diğer başvuru şartlarını taşımış olmak

Bunların yanı sıra yayımlanan ilanda özel başvuru şartları şu şekilde:

ekran-goruntusu-2024-06-24-090212.png

Öte yandan başvuru sırasında adaylar nüfus cüzdanı, diploma belgesinin aslı, sürücü belgesinin aslı, KPSS sonuç belgesi, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığının beyanı, sağlık belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf ve hangi kadroya müracaat edeceğine dair başvuru dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekecek.

SON BAŞVURU 28 HAZİRAN

Başvurmak isteyenler için başvuruların 24 Haziran’da başlayacağı ve 28 Haziran’a kadar devam edeceği belirtildi. Adaylar belirtilen adrese şahsen müracaat etmeleri gerekecek. Posta ya da mail yolu ile yapılan başvuruların kesinlikle kabul edilmeyeceğinin altı çizildi. Başvurusu onaylanan adaylar için sınava katılmaya hak kazananlar 10 Temmuz’da ilan edilecek.