LGS genel yüzdelik dilim mi, il yüzdelik dilim mi uygulanıyor?

LGS sonuçlarının açıklanması ile beraber genel yüzdelik ve il yüzdelik dilimleri hakkında merak edilenler arttı.
LGS genel yüzdelik dilim mi, il yüzdelik dilim mi uygulanıyor?

Liseler Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. 28 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) resmi internet sitesi üzerinden açıklanan sınav sonuçları sonrası pek çok merak edilen soruya yanıt aranmaya başladı. ''LGS genel yüzdelik dilim mi, il yüzdelik dilim mi uygulanıyor?'' sorusuna yanıt aranırken öğrenciler kılavuza göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

LGS tercihleri yüzdelik dilimler baz alınarak yapılırken ''2024 LGS genel yüzdelik dilim mi, il yüzdelik dilim mi?'' sorusu gündeme taşınırken yüzdelik dilim hesaplamaları başladı.

2024 LGS GENEL YÜZDELİK DİLİM Mİ, İL YÜZDELİK DİLİM Mİ?

Öğrenciler lise eğitimlerine başlayacakları yeni okullar için tercihlerini yapma telaşına girdi. Tercihler ise genel ve il yüzdelik dilimlerine göre yapılırken yüzdelik dilim öğrencinin Türkiye genelinde veya bulunduğu ilde yer aldığı sıralamanın yüzdesini ifade eder.

lgs-genel-yuzdelik-dilim-mi-il-yuzdelik-dilim-mi-uygulaniyor.webp

Yüzdelik dilim; sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesiyle elde edilir. İl geneli için yüzdelik dilim, bir öğrenciyle birlikte aynı ilde sınava giren diğer öğrencilerin hesaplamaya dahil edilmesiyle elde edilirken, ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilimde ise tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesaba katılarak belirleniyor.