Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayı programı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük ve aylık programları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında yoğun diplomasi programı içinde olacağı ifade edilirken program takvimi belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayı programı  belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük ve haftalık programları yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programları açıklanmaya devam ederken bu kez temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği içinde olacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında yoğun diplomasi programı yürütecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEMMUZ AYINDA YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 - 4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacağı öğrenildi.

cumhurbaskani-erdogan-mis-551-2-41.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek. Bu çerçevede temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiğinin en önemli ayaklarından birinin de ABD'de olacağı öğrenilirken 9 - 11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki işbirliğini geliştirecek adımların da ele alınacağı zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Gazze olacak. Zirvelerde Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği konuları de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında gerçekleştireceği zirvelerde mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.