Meteoroloji uzmanından sıcaklık ve sağanak alarmı! Yarın kıyamet alameti yaşanacak

Hava sıcaklıkları ile ilgili yapılan değerlendirmeler yakından takip edilirken hem yüksek sıcaklık hem de sağanak alarmı verildi. Meteoroloji uzmanı tarih vererek milyonları uyardı.
Meteoroloji uzmanından sıcaklık ve sağanak alarmı! Yarın kıyamet alameti yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerini yayımlamaya devam ediyor. MGM'nin hava sıcaklıklarına ilişkin yaptığı açıklamalar gündemde yer alırken yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar sonrası hem sıcaklık hem de sağanak uyarısı verildi.

Meteoroloji uzmanı yüksek hava sıcaklıklarının yanında bazı kentlerde de sağanak yağış olacağına dair bilgiler vererek uyarılarını sıraladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıkları güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

YÜKSEK HAVA SICAKLIĞI VE SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir ile zamanla Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-goruntusu-2024-06-28-141257.pngRüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün cuma Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar kuvvetli, öğleden sonra Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya için yerel yağış var. Sıcaklıkta değişiklik yok ortalamanın 1-2 derece üzerinde. Yarın İstanbul’un kuzey ilçelerinde hafif yağmur görülebilir” diyerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, “Haziran ayını batıda yağmursuz ve sıcak bitireceğiz.

meteoroloji-uzmanindan-sicaklik-ve-saganak-alarmi-yarin-kiyamet-alameti-yasanacak.jpg

Hafta başı 1 Temmuz Marmara dahil batı ve iç bölgelere tekrar aşırı sıcaklar geliyor. Haftanın ilk yarısında Doğu ve Karadeniz bölgesinde yağışlar kuvvetli. Önümüzdeki haftanın 2. yarısında Marmara’da kuvvetli yağış görünüyor” derken 6 ilde sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Bu iller; Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa olarak sıralandı.

FIRTINA UYARISI YAPILDI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi İzmir genelinde kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Açıklamada, “İzmir il genelinde rüzgarın, 29.06.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor" denildi. Yapılan son değerlendirmelere göre; 29 Haziran 2024 Cumartesi günü Marmara'nın güneyi ile Ege'nin batısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Açıklamada, fırtınayla ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.