Arazisi olana kelepir müstakil ev fırsatı! 42.600 TL'ye devlet destekli konut

Arsası arazisi olanlar bu alanlara konut inşa etmek için gerekli olan nakdi hesaplamaya devam ederken kelepir müstakil ev fırsatı devlet desteği ile duyuruldu.
Arazisi olana kelepir müstakil ev fırsatı! 42.600 TL'ye devlet destekli konut

Türkiye'de konut fiyatları artış gösterdi. Pandemi dönemi sonrası hızlı bir yükseliş kaydeden konut fiyatlarının ardından arsa ve arazisi olanlar da ev yaptırmak adına harekete geçti. ,Betonarme evlere göre daha uygun fiyatlı olan prefabrik evlere olan ilgi her geçen gün artarken prefabrik ev sahibi olmak isteyenler güncel fiyatları araştırmaya başladı.

Daha az maliyetli olması ile prefabrik ev fiyatları araştırılırken son dönemlerde prefabrik evlere olan ilgi de hayli arttı. İnşaat maliyetlerinin artması ve deprem felaketinin ardından prefabrik talep görmeye başladı.

arazisi-olana-kelepir-mustakil-ev-firsati-42-600-tlye-devlet-destekli-konu.webp

Prefabrik evler ile betonarme evler deprem dayanıklılığı açısından farklılık gösterirken betonarme evlerde esneme payı ile prefabrik evlerdeki esneme payı da farklılık gösteriyor. Hem maliyet hem de güven açısından tercih edilen prefabrik evler için devlet desteği de alınabiliyor.

DEVLET DESTEKLİ PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Devlet prefabrik ev için 200 bin TL destek sağlarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destekler ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara belirli şartlarla veriliyor. Prefabrik evin yapılacağı arazinin de tam hisseli tapusu istenirken koşulların sağlanması durumunda devlet 200 bin liraya kadar destek sağlıyor.

ekran-goruntusu-2024-06-28-122254.png

ekran-goruntusu-2024-06-28-122302.png

40 metrekare büyüklüğünde 1+1 planında bir prefabrik ev için 242.600 TL fiyat veriliyor. Ayrıca koşulları sağlayanlar da bu ev için devletten 200 bin TL destek alırsa 42.600 TL ödeyerek evini yaptırabiliyor.