Bina tamamlama sigortasında yeni dönem başladı

Bina tamamlama sigortası ile ilgili olarak SEDDK'dan yeni bir karar çıktı. SEDDK tarafından alınan kararın detayları merak konusu olurken yeni döneme ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.
Bina tamamlama sigortasında yeni dönem başladı

Bina tamamlama sigortası ile ilgili olarak yeni kararlar alındı. 2015 yılından bu yana uygulanan bina tamamlama sigortasının kapsamının genişletildiği ve işleyişinde değişikliklere gidildiği ifade edildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bina tamamlama sigortasında yeni döneme ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

TÜM İNŞAAT PROJELERİ BİNA TAMAMLAMA SİGORTASI KAPSAMINA ALINDI

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bina tamamlama sigortasında değişikliğe gidildiğini duyurduğu açıklamasında "Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleriyle diğer tüm inşaat projeleri, bina tamamlama sigortası kapsamına alınmıştır.'' ifadelerine yer verirken ''Böylelikle, tüketicilerin yanı sıra arsa sahipleri de müteahhitlerinden bu sigortayı talep edebileceklerdir." ifadesini de ekledi.

bina-tamamlama-sigortasinda-yeni-donem-basladi.jpg

Mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedeflenen açıklamada teslim tarihini müteakip 12 ay içinde konutun teslim edilememesi halinde, mevzuata veya ruhsatlı projeye aykırı işlemler de teminat kapsamına dahil edilerek arsa sahipleri ile tüketicilere sağlanan korumanın güçlendirildiği belirtildi.

Ayrıca konutun sigorta şirketince tamamlanacak olması durumda da bir dizi önlem alındığı ifade edildi. Bu çerçevede sigorta şirketince gecikme süresince hak sahiplerine emsale göre hesaplanacak kira ödemesi yapılmasına ilişkin düzenlemeyle hak sahiplerinin olası mağduriyetlerinin önüne geçildiği kaydedildi.