Devlet arsa satacak isteyen ev yapacak! Az bir peşinatla dev fırsat

Taşınmaz fiyatlarının artışı gündem olmaya devam ederken devletin yaptığı satışlar merak konusu olmaya devam ediyor. Son olarak 51 ilde arsa satışı yapılacağı ifade edilirken satın alımlar için ilk detaylar da belli oldu.
Devlet arsa satacak isteyen ev yapacak! Az bir peşinatla dev fırsat

Ülkemizde son 2 yıldır hızlı yükseliş kaydeden taşınmaz fiyatları vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Arsa, tarla, arazi, konut gibi taşınmazların fiyatları yükselmeye devam ederken alternatif satışlara yönelen vatandaşlar yayımlanan ilanları ilgiyle takip ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığından dikkati çeken ilan duyurusu geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki satışlarına devam ederken bu kez 51 ilde 865 muhtelif arsayı satışa çıkaracağını duyurdu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI 51 İLDE ARSA SATACAK

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 51 ilde, 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkaracağını duyururken söz konusu satışlara ilişkin ayrıntılar da belli oldu. 51 ilin merkezi noktalarındaki 865 arsanın satılacağını duyuran başkanlık ödeme seçenekleri hakkında da bilgiler verdi.

haber-gorsel-14.jpg

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yüzde 25 peşin olmak üzere 24 ay vadeyle satışa çıkaracağını duyurduğu arsalarla ilgili olarak peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim avantajı sunacağını duyurdu. Arsa satın alıp hayalindeki evi yapmak isteyen vatandaşlar ya da iş yeri inşa etmek isteyen vatandaşlar için Ankara’da 37, İstanbul’da 31, Malatya’da 139, Mardin’de 16, Samsun’da 113 ve Şanlıurfa’da 119 muhtelif arsa satılacak.

haber-gorsel-15.jpg

Yüksek talep olan iller İstanbul, Ankara, Samsun, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa’da katılım için başvurular başlarken 9 - 10 - 11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10:30’da yapılacak müzayedelere online katılımın da sağlanabileceği ifade edildi. ''emlakmuzayede.com.tr'' adresi üzerinden de teklif verilebileceği açıklanan projede yatırım amaçlı arsa almak isteyenlerin yüzde 25 peşinat, 72 ay vade ve yüzde 20 indirim fırsatıyla başvurularını gerçekleştirebilecekleri kaydedildi.