Eylül ayının en ucuz otomatik vites arabaları belli oldu

Otomobil dünyasında geçmişe nazaran günümüzde daha çok otomatik vites arabalar tercih ediliyor. Debriyaj ve vites kavramlarını sürücülerin hayatlarından çıkaran bu araçlar sürüşünün kolaylık vermesinden dolayı tercih ediliyor.
Eylül ayının en ucuz otomatik vites arabaları belli oldu

Otomatik vitesteki arabalarda sürücünün yoldaki hızına göre vites artırma ya da azaltma yapmasına gerek duyulmuyor. Manuel vites araçlardaki gibi 3 pedal olmayan otomotik viteslerde sadece fren ve gaz olmak üzere 2 yer bulunuyor.

Trafiğe yeni yeni çıkan ve uzun yıllardır araç kullanan insanlar sağladığı kolaylıktan dolayı otomatik vites araçlara daha çok ilgi gösteriyor. Sıkışık trafik gibi anlarda büyük avantaj sağlayan otomatik vites araçların sıfır fiyatları ise el yakıyor.

1 MİLYON TL BARAJI ALTINDAKİ ARABA SAYISI AZALIYOR

Webtekno'da yer alan habere göre içinde bulunulan Eylül ayının ucuz otomatik sıfır arabası Dacia Spring oldu. Bu arabayı almak için ödenmesi gereken miktar 892 bin TL olarak belirtildi. İlk 10'daki en pahalı araba ise Hyundai Bayon oldu. Bayon bu ay 1 Milyon 220 bin TL'den kendine alıcı buldu.

İlk 10'da sadece 3 araba modeli 1 milyon barajının altında kaldı. Sıralama fiyatlarına göre şu şekilde oldu;

Dacia Spring 892 bin TL
Hyundai i10 950 bin TL
Leapmotor T03 999 bin 999 TL oldu.

Leapmotor fiyatlandırılmasından ötürü 1 milyona resmi olarak adım atmasa da satış fiyatı bu şekilde oldu.