ÖTV muafiyetli araç alımı sınırlandırılıyor

ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alanlara kötü haber geldi. Aktarılan son habere göre vergisiz araç alanlar için veraset indiriminin kaldırılacağı öğrenildi. Muafiyet süresi de iki katına çıkacak!
ÖTV muafiyetli araç alımı sınırlandırılıyor

ÖTV muafiyetiyle araç alanların canı bu habere çok sıkılacak! Aktarılan habere göre hazırlanan yeni vergi paketinin içinde resmen yok yok! Pek çok alanda gelen vergi düzenlemeleri ÖTV muafiyetli araçları da vurdu. Yeni dönem içerisinde muafiyet veraset indiriminin kaldırılacağı ve sürenin de 5 yıldan 10 yıla çıkarılacağı aktarıldı.

SÜRE 2 KATINA ÇIKTI

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın vergi paketi taslağı üzerinde çalışma içerisinde olduğu öğrenildi. ÖTV muafiyetli araç sahiplerini üzecek olan değişikliklerin detayları da belli olmaya başladı. Taslak içerisinde yer alan düzenlemelere göre ÖTV muafiyetinden yararlanma süresi şu an 5 yıl iken, kararın uygulanmaya geçmesi halinde süre 10 yıla kadar uzatılacak. Öte yandan veraset indiriminin de kaldırılacağı belirtildi.

ARTIK 5 DEĞİL 10 YIL BEKLENECEK

Kararın uygulanmaya geçmesi halinde engelli vatandaşlar ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç almak istediklerinde artık bu aracı 5 yılın sonunda satamayacak. Çünkü süre 2 katına çıkarıldı. Buna göre artık alınan araç 10 yılın sonunda satılacak. Öte yandan miras yoluyla da devredilemeyecek.

VERASET İNDİRİMİ İPTAL OLUYOR

Pek çok kişi ÖTV muafiyetli araç alma konusunda araştırmalarına hız kazandırmıştı. Mevcut uygulama ile birlikte pek çok 0 araç indirimli uygun fiyata alınabilirken artık bu durumun da çok mümkün olmayacağı belirtildi. Yeni düzenlemenin uygulamaya girmesi halinde veraset indirimi de ortadan kalkacak. ÖTV muafiyetli aracın mirasçılara kalması durumunda, mirasçı olan kişiler yüksek oranda vergi ödemesi yapabilecek.

Ayrıntılarının dün akşam belli olduğu bu konuya ilişkin tepkiler özellikle engelli vatandaşlar ve ailelerinden geldi. Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için uygulanan ÖTV muafiyetinde kısıtlamanın bu şekilde olması pek çok engelli vatandaş ve aileleri tarafından tepkiye neden oldu.