Renault Rafale Türkiye'de D SUV segmentini sallamaya geliyor!

Otomobil sektöründe Renault yeni bir araç ile büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Renault Rafale ile SUV modeller arasında rekabet çıtası çok yüksek bir seviyeye yükseltilecek.
Renault Rafale Türkiye'de D SUV segmentini sallamaya geliyor!

Otomobil sektörü son dönemlerde zorlu bir süreçten geçse de firmalar yeni model araçlar ile ses getirmeye devam ediyorlar. Bu çerçevede Renault firması da yeni bir otomobilin daha duyurusunu yaptı. Renault Rafale yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkarılacak. SUV konseptinde olan araç içerisinde yüksek performanslı hibrit motorlar bulunacak.

Yeni Renault Rafele ile markanın D segmentindeki gücü oldukça üst bir yere yükselecek. Renault Rafale E-Tech hibrit sitemine ve CMF-CD platformunu kullanabilme özelliğine sahip olacak. Bu özellikle Renault Rafale model aracı markanın ürün gamının en üst seviyesine taşıyor.

İSİM NEREDEN GELİYOR?

Renault Rafale isminin nereden geldiği de merak konusu oldu. Renault 1930’lu yıllarda otomobiller dışında trenler ve uçaklar için de içten yanmalı motorlar üretiyordu. Rekor kırmak için tasarlanan tek koltuklu yarış uçağı C460 1934 yılında Rafale ismiyle yeniden adlandırılmıştı. Bu yıl Türkiye’de de satışa çıkacak olan Renault Rafale ismini o yarış uçağından alıyor.

NE ZAMAN TÜRKİYE’YE GELECEK?

Renault Rafale için Türkiye satışlarının ne zaman başlayacağı büyük bir merak konusu oluyor. Bu konuda net bir tarih verilmedi. Ancak bu üst düzey otomobil bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de de satışa çıkacak. İlk etapla Türkiye’de 200 BG’lik Renault Rafale gelecek. 100 kilometrede 4,7 litre yakıt tüketimi yapacak olan bu araç oldukça ekonomik de olacak.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Renault Rafale için Türkiye fiyatı henüz belli olmadı. Bu fiyatın belli olması için aracın satışa çıkarılacağı dönemin koşullarının bilinmesi gerekiyor. Araç şu anda Avrupa piyasasında satılıyor. Orada Renault Rafale fiyatı Renault Austral’den yaklaşık olarak yüzde 25 daha yüksek bir tutarda bulunuyor.