Volkswagen araçlara ChatGPT desteği!

Alman otomobil devi Volkswagen, teknolojiden son derece faydalanıyor. Volkswagen, birçok aracına ChatGPT eklediğini açıkladı.
Volkswagen araçlara ChatGPT desteği!

Teknolojinin gelişmesi hayatımızda büyük kolaylıklar sağlıyor. Bir yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT, çoğu zaman farklı alanlarda karşımıza çıkıyor.

2022 yılında OpenAl tarafından hayatımıza giren yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, birçok alanda kullanılıyor. ChatGPT, otomobil alanında da karşımıza çıkmaya başladı. Bazı büyük markalar, ürettikleri araçlara sohbet botlarını entegre edeceğini paylaşmıştı. Volkswagen'de 2024 yılında birçok aracına ChatGPT getireceğini ifade etmişti. Volkswagen, dediğini yaptı ve bu desteğin birçok modele eklendiğini açıkladı.

“MERHABA IDA” KOMUTU YETERLİ OLACAK

Alman otomobil devi, birçok aracına ChatGPT desteğini resmen eklediğini açıkladı. ChatGPT, Golf’ten Tiguan’a, Passat’tan elektrikli “ID” modellere kadar birçok yeni Volkswagen modeline eklendi. Volkswagen’in IDA sesli asistanına entegre olacak ChatGPT, sürücünün birçok işlevi kolayca yerine getirebilmesini sağlayacak. Araç kullanan sürücü, bu sayede çok daha rahat bir şekilde yolculuk yapma şansına sahip olacak. Kullanıcılar, klima kontrolü, navigasyon gibi araçtaki temel işlevler için asistandan faydalanabilecek.

haber-ankara-1280720-2024-06-25t102044-824.jpg

Volkswagen, elleri hiç kullanmadan araç içi işlevleri yerine getirebilmeyi sağlamak için eklendiğini belirtiyor. “Merhaba IDA” gibi komutları kullanarak veya direksiyondaki bir düğme yoluyla sohbet botuna erişerek iletişim kurabileceksiniz.

Teknolojinin bu tarz alanlarda faydalı bir şekilde kullanması ise vatandaşları oldukça memnun ediyor. ChatGPT'nin otomobillerde kullanılması ile sürücüler çok daha rahat bir şekilde yolculuk yapma imkanı bulacak.