Akaryakıtta indirim hesapları başladı! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları!

Petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşün ardından benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. Akaryakıtta indirim yapılacak mı?
Akaryakıtta indirim hesapları başladı! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları milyonlarca vatandaş tarafından çok yakından takip ediliyor. Sadece araç sahiplerini değil tüm piyasadaki fiyatlamaları etkilediği için akaryakıt fiyat değişimlerinin büyük önemi bulunuyor. Küresel petrol piyasalarında meydana gelen fiyat düşüşlerinin ardından hem benzinde hem de motorinde indirim beklenmeye başlandı.

PETROL FİYATLARI SERT GERİLEDİ

Petrol piyasasında çok önemli fiyat gelişmeleri yaşanıyor. Dünyada oluşan piyasa koşulları fiyat gerilemelerini beraberinde getirdi. Brent petrolün varil fiyatı 2023 yılına 85 dolar seviyesinden giriş yapmıştı. Ancak çok kısa sürede brent petrolde 7 dolar düşüş meydana geldi ve varil fiyatı şu anda 78 dolar seviyesine kadar indi. Düşen bu fiyatlardan dolayı akaryakıt maliyetlerinde de değişim meydana geldi.

DOLAR KURU İNDİRİMİN BİR KISMINI SİLDİ!

Dolar kurunda hafta boyunca yükseliş ivmesi takip edildi. 18,72 TL seviyesinde ilerleyen dolar kuru haftayı 18,77 TL noktasında kapattı. Bu fiyat değişimi ile olası bir akaryakıt indiriminin bir kısmı dolar kurundan dolayı silinmiş oldu. Akaryakıt maliyetleri dolar kuru üzerinden hesaplandığı için en küçük bir değişim toplam maliyet üzerinde önemli bir etkiye sahip. Bundan dolayı dolar kurundaki yükselişler benzin ve motorinde indirim miktarının gerilemesine neden olacak.

BENZİN VE MOTORİN İNDİRİMİ VAR MI?

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim olup olmayacağı merak ediliyor. Şu ana kadar açıklanmış resmi bir akaryakıt indirimi bulunmuyor. Ancak maliyetler gerilediği için bir indirim alanı oluştu. Hem motorinde hem de benzinde litre başı 1 TL indirim beklenirken akaryakıt sektörü kaynakları indirim için yeni haftanın beklenmesi gerektiğini bildiriyorlar.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Güncel benzin ve motorin fiyatları da araştırılıyor. 7 Ocak 2023 tarihi itibariyle benzinin litre fiyatı İstanbul’da 19,48 TL, Ankara’da 19,63 TL, İzmir’de 19,63 TL olarak uygulanıyor. Motorinin litresi ise İstanbul’da 22,11 TL, Ankara’da 22,29 TL, İzmir’de 22,38 TL’den satılıyor.