BDDK kararı sonrası Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank ihtiyaç kredisi
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin ihtiyaç kredisi taleplerine yantı verirken 3 ayrı kredi paketi ile veriyorlar. 3 bankada kendi kredi imkanıyla müşterilerine ihtiyaç kredisi sağlarken en özel kampanyalar Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nda bulunuyor.
Ziraat Bankası 25.000 TL limitli 36 ay vadeli ihtiyaç kredisini 1.55 faizle veriyor.
Halkbank'ta 1.55 faiz oranıyla kredi veren diğer kamu bankası konumunda.
Vakıfbank ise 50.000 TL'ye kadar olan kredilere kampanyalı faiz uyguluyor.
Üç kamu bankası da maaş müşterisi olanlar için ayrı, emekli müşterileri için ayrı, kamu çalışanı ve özel sektör personelleri için ayrı faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi kullanım imkanı sunuyorlar. Bu üç kamu bankasından kredi çekmek isteyenler için paketler ise şu şekilde;
Halkbank 1.55 faizli 25.000 TL ihtiyaç kredisi
Ziraat Bankası maaş müşterileri için kredi paketi
Halkbank 10.000 TL limitli anında hızlı kredi
Yukarıda yer alan ödeme planları bankaların resmi sitelerinden alınmıştır. Bu ihtiyaç kredisi paketlerinden yararlanmak isteyenler ister banka şubelerine giderek şahsen başvuru yapabilirlerler isterlerse de bankaların dijital kanallarına online başvuru ile anında kredi talebini iletebilirler.
BDDK'NIN İHTİYAÇ KREDİSİ DÜZENLEMESİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu almış olduğu sürpriz bir karar ile ihtiyaç kredisi ile nakit sorunlarını çözmek isteyenler için vade düzenlemesi yaptı. Düzenleme düşük limitli krediler için geçerli olmazken çok yüksek limitli kredilerde uygulanacak.
36 ay vadeli ihtiyaç kredisi
Limiti 50.000 TL ve altında olan tüm tutarlar için müşteriler kredi geri ödemelerini 36 ay vade ile yapacaklar.
24 Ay vadeli ihtiyaç kredisi
50.001 TL ve üzerinde bir tutarda kredi kullanacaklar 100.000 TL'ye kadar olan sınır için 24 ay vadeli ödeme planı oluşturacaklar.
12 ay vadeli ihtiyaç kredisi
100.000 TL üzerinde çekilecek her türlü ihtiyaç kredisinde en uzun vade süreci en fazla 12 ay olacak.
ÖZEL BANKALARDA HAMLEDE BULUNDU
Özel bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler için artık yüzde 2.00 bandı en düşük seviye olurken birçok banka yüzde 1.50 ile yüzde 3.00 seviyesi arasına çıktı. Bazı bankalar ise daha yüksek faiz oranı açıkladılar.
10.000 TL ihtiyaç kredisinin İş Bankası, Akbank, TEB, İNG Bank gibi bankalardaki ödeme planları. 36 ay vade 3 ay ödeme erteleme olmadan oluşan taksit tutarı.
Kredi kartı asgari ödeme tutarı ne kadar, nasıl hesaplanır, ödenmezse ne olur?