Çiftçilere Müjdeli Son Dakika Haberi: GAP-DAP-KOP-DOKAP Faizsiz Hayvancılık Kredisi Desteği Başladı!
GAP-DAP-KOP-DOKAP hayvancılık kredisi kapsamında 2019 ile 2023 yılları arasında bazı koşulları sağlayan kişilere destek verilebilmektedir. GAP-DAP-KOP-DOKAP faizsiz hayvancılık kredisi 10 adet ile 50 adet arasında büyükbaşa sahip olan kişilere verilebilmektedir. Buna ek olarak kişiler:
- Minimum 100 adet ile
- Maksimum 200 adet arasında küçükbaşa sahip de olabilmektedir.
Kredi sayesinde hayvancılık mesleği ile uğraşan kişiler boğa, koç ve teke için erkek materyal alımı yapabilmektedir. Yeni ahırların kurulumunda, ahırlara yeni nesil aletlerin satın alınması sırasında ve ekipman desteğinde bu kredilerden yararlanılmaktadır.
Ahırların ya da ağılların yapımı, tadilatı, damızlık olarak alınan koç ve tekeler, gübre sıyırıcılar ve çeşitli aletler %50 hibe ile alınabilmektedir.
GAP-DAP-KOP-DOKAP Kredi Başvuruları Nereye Yapılır?
GAP-DAP-KOP-DOKAP başvuru yeri bu proje kapsamı altına giren illerdedir. 41 ilde başlatılan bu proje doğrudan İl Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden yapılan başvurular ile yürütülmektedir. Damızlık ya da erkek alımlarında ise İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri başvuru almaktadır.
GAP-DAP-KOP-DOKAP Kredi Başvuruları Ne Zaman Yapılır?
GAP-DAP-KOP-DOKAP başvuru zamanı 2019 yılı ile 2023 yılı arasındadır. GAP-DAP-KOP-DOKAP faizsiz hayvancılık kredisi yatırımcıya tebliğ edilen 12 aylık süre içerisinde tamamlanmaktadır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu ile ilgili hayvan sahiplerini yerinde denetlemekte ve yatırıma ihtiyaçları olup olmadığını incelemektedir. Bu sayede bir hak ediş cetveli hazırlanmaktadır. Hibe ödemesi onay alır ise Bakanlığa gönderilmektedir. Bakanlık, tüm evrak ve işlemlerin tamamlanması durumunda Ziraat Bankası üzerinden ödemeyi gerçekleştirmektedir.
Kredi Başvurularının Yapılması
GAP-DAP-KOP-DOKAP başvuru süreci gerçek ve tüzel kişiler tarafından tamamlanabilmektedir. GAP-DAP-KOP-DOKAP faizsiz hayvancılık kredisi için bireylerin belirli sayıda hayvana sahip olması gerekmektedir. Şartları sağlayan kişiler bulundukları illerin İl ya da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen giderek başvuru yapabilmektedir. Kişilerin hayvan kredisi başvurusu öncesinde Koyun Keçi Kayıt Sisteminde kayıt açmış olması gerekmektedir