Gençlere vergisiz verilecek telefonlarda hangi markalar geçerli olacak belli oldu

Yükseköğrenimde gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına dair adımlar atılmaya hazırlanılıyor.
Gençlere vergisiz verilecek telefonlarda hangi markalar geçerli olacak belli oldu

Kabine toplantısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı. AK Parti il başkanları toplantısında konu başlığı tekrar gündeme geldi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; toplantının kapalı bölümünde gençlerin özellikle tüm telefon markalarına bu vergi indiriminin gelmesini beklerken taleplerin de ulaştığı öğrenildi.

Toplantıda Erdoğan, bu durumun mümkün olup olmayacağıyla ilgili, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e söz verdiği, Şimşek'in de ithal telefonlar için böyle bir indirimin cari açığı arttıracağına işaret ettiği öğrenildi.

İNDİRİM SADECE YERLİ TELEFONLARLA SINIRLI

Mehmet Şimşek, yapılan çalışmada indirimin sadece yerli telefonlarla sınırlı olacağını ifade etti. Toplantıda yer alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır yerli denilince tek bir telefon markasının söz konusu olmadığını ve Türkiye'de yatırımı olan uluslararası markaların da bu indirimlerden faydalanabileceğine işaret etti. Bu konuda bir sonra ki kabine toplantısına kadar da çalışma yapılmasına ve o çalışmalarında değerlendirilmesine karar verdi.

VERGİSİZ TELEFONUN GEÇERLİ OLACAĞI MARKALAR

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,

*OPPO: A15, Reno 5 Lite,

*Vivo: Y11s, Y21s, Y53s

*Samsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,

*TCL: 20 SE, 20 E, L7,

*Realme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,

*Tecno Mobile: Camon 16,

*General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 Pro

*Casper: VIA X30 Plus, VIA M30 Plus

*Reeder: S19 Max Pro S

*OMIX: X5