Kendi İşini Kurmak İsteyenlere KOSGEB'den 375 Bin TL Hibe Desteği! Kimler Yararlanabilir, Nasıl Karşılıksız Ödeme Alınır

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere KOSGEB tarafından İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında 375 Bin TL’ye kadar karşılıksız destek ödemesi yapılıyor.
Kendi İşini Kurmak İsteyenlere KOSGEB'den 375 Bin TL Hibe Desteği! Kimler Yararlanabilir, Nasıl Karşılıksız Ödeme Alınır

Türkiye’de kendi işinin patronu olmak isteyen ama yeteri kadar sermayesi olmayan vatandaşlara KOSGEB tarafından hibe destekler verilmeye devam ediliyor. KOSGEB’in çeşitli destek programlarından faydalanan vatandaşlara hibe şeklinde tamamen karşılıksız 375 Bin TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Bu kapsamda en çok araştırılan KOSGEB destek programlarının başında İleri Girişimcilik Destek Programı geliyor. Peki İleri Girişimcilik Destek Programı nedir?

KOSGEB İSTEYENLERİ KENDİ İŞİNİN PATRONU YAPIYOR!

KOSGEB tarafından uygulanan İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında kendi işinin patronu olmayı hayal edenlerin hayalleri gerçek oluyor. Bu program ile Türkiye’nin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde girişimcilere hibe destekleri veriliyor. Girişimcilerin kurdukları yeni işletmeler aldıkları bu hibe destekleri ile çok daha rahat bir şekilde faaliyette bulunabiliyorlar.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında kimlere hibe desteği ödemeleri yapıldığı merak ediliyor. Bu kapsamda öncelikle bu programdan yararlanmak isteyenlerin KOSGEB’in verdiği İleri Girişimci Eğitimini tamamlamaları gerekiyor. Daha sonra açıklanan listede yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için hibe desteği başvurusu yapılıyor.

NE KADAR HİBE DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILIYOR?

KOSGEB’in İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında ödenen hibe desteklerine dair ayrıntılar da belli oldu. Buna göre işletmelere kuruluş desteği olarak gerçek kişi işetmelere 5.000 TL, sermaye şirketi işletmelere 10.000 TL ödeme yapılıyor. Ardından ise makine, teçhizat ve yazılım desteği veriliyor. Bu kapsamda düşük orta ve düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 100 Bin TL, Orta ve yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 200 Bin TL ve yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 300 Bin TL hibe desteği veriliyor.

KOSGEB’in İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında işletmelere mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği de veriliyor. Bu doğrultuda programdan yararlananlar 10 Bin TL destek ödemesi alabiliyorlar.

İşletmelere KOSGEB tarafından ayrıca performans desteği de veriliyor. Bu kapsamda her performans döneimde 20 Bin TL’ye kadar destek alınabiliyor. Ayrıca işletmelere 5.000 TL de sertifika desteği ödemesi yapılabiliyor. Böylelikle işletmeler toplamda 375 Bin TL hibe desteği alma imkanına sahip oluyorlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

KOSGEB’in desteklerinden yararlanabilmek için başvuru işlemlerinin nasıl yapılabileceği merak ediliyor. Bu konuda başvuruda bulunmak isteyenler KOSGEB’den detaylı bilgileri öğrenebiliyorlar. İnternet üzerinden de başvurular yapılabiliyor. Ancak bu destekler için KOSGEB’in belirlediği eğitimi almak gerekiyor. O eğitimi tamamlayanlar hibe destek başvurularını kolay bir şekilde yapabiliyorlar.

Emlak365.com