Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki şehir meydanlarının yeniden yapıldığını duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki şehir meydanlarının altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıldığını duyurdu.
Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki şehir meydanlarının yeniden yapıldığını duyurdu

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye, asrın felaketini yaşadı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin 11 ili etkilemesi sonrası binlerce vatandaş hayatını kaybetmiş binlerce yapı da yıkılmıştı. 11 ilde yeni yaşam alanları inşa edilmeye devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen şehirlerde inşa çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’ın şehir meydanlarını da altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa ediyor.

''DEPREM BÖLGESİNDEKİ ŞEHİR MEYDANLARI YENİDEN YAPILIYOR''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da şehir meydanlarımızı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıyoruz.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında ''Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz.

bakan-ozhaseki-deprem-bolgesindeki-sehir-meydanlarinin-yeniden-yapildigini-duyurdu.webp

Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz” dedi.

bakan-ozhaseki-deprem-bolgesindeki-sehir-meydanlarinin-yeniden-yapildigini-duyurdu-001.webp

Bununla beraber depremden etkilenen şehirlerin inşasıyla birlikte ihya çalışmalarına da devam ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, “Medeniyetimizin izlerini koruyor, kültür varlığımızı istikbale taşıyoruz.” ifadeleri ile bu illerin ayağa kalkması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.